Τρεις μήνες χωρίς το Νίκο Σαμαρά…

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Συμπληρώνονται τρεις μήνες σήμερα από την στιγμή που ο “αετός της Θράκης”, ο Νίκος Σαμαράς, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε ψηλά, για το αιώνιο ταξίδι. Ήταν τέτοιες ώρες, απόγευμα της 4ης Ιουνουαρίου, όταν άρχισαν να σπάνε τα τηλέφωνα και να διαρρέει η είδηση για τον αιφνίδιο χαμό του. 

 

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην Ορεστιάδα, την πόλη από την οποία κατάγονταν και στην οποία μεσουράνησε με την θρυλική ομάδα της δεκαετίας του ’90. Αλλά και στην Λήμνο, εκεί όπου είχε ριζώσει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του. Εκεί άλλωστε βρίσκονταν η σύζυγός του Έλενα και το παιδί τους, μακριά από την Αθήνα όπου εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα επήλθε το μοιραίο. Εκεί ετάφη, μετά από την επιθυμία τους να είναι κοντά τους.

Τρεις μήνες μετά, η ζωή συνεχίζεται. Μάλιστα, η ομάδα που ίδρυσε ο Νίκος Σαμαράς, το Limnos Club στέφθηκε πρωταθλήτρια Ανατολικού Αιγαίου και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, μόλις στον δεύτερο χρόνο από την ίδρυσή του. Η Έλενα και οι άνθρωποι στο νησί κάνουν τα πάντα για να μείνει άσβεστη η μνήμη του Νίκου στην καινούρια του πατρίδα, που έμελλενα είναι και η τελευταία.

Αλήθεια, στην υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικά στον ¨Εβρο τιμήθηκε όμως ο Νίκος Σαμαράς όπως θα έπρεπε; Ο πρόεδρος των αθλητών του βόλεϊ Σάκης Ψάρρας ακόμα και τώρα δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι η αγωνιστική εκείνου του σαββατοκύριακου διεξήχθη κανονικά. Μόνο οι αγώνες των ομάδων του Έβρου αναβλήθηκαν, ενώ ο Μίλωνας του Θανάση Πανούσου αρνήθηκε να αγωνιστεί, έχασε το ματς στα χαρτιά, τιμωρήθηκε και μόλις πριν μια εβδομάδα δικαιώθηκε από τον αθλητικό δικαστή για αυτήν την επιλογή του.

Το Λιγκ Καπ ονομάστηκε “Νίκος Σαμαράς”, προς τιμήν του, αλλά αντί να διεξαχθεί στην Ορεστιάδα ή ακόμα και στην Λήμνο, επιλέχθηκε να φιλοξενηθεί στο… Βραχάτι. Το φάιναλ φορ του κυπέλλου πήγε στο… Ρέθυμνο. Η Ορεστιάδα και ο Έβρος τίμησαν τον κορυφαίο τους αθλητή με όποιον τρόπο μπορούσαν σε τοπικό επίπεδο, κυρίως με μετονομασίες δρόμων και κλειστών γυμναστηρίων. Η ομάδα του ΑΟΟ φιλοδοξεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια της Α1 για να αφιερώσει αυτήν την άνοδο στην μνήμη του. Αλλά πέραν των προσπαθειών των τοπικών παραγόντων, τίποτα άλλο.

Μόλις πριν μια βδομάδα ο Γιώργος Πανταζίδης αποκάλυψε στο thrakisports ότι η ΕΟΠΕ προσανατολίζεται να φιλοξενήσει τον κρισιμότατο αγώνα μπαράζ με το Βέλγιο στην Ορεστιάδα, για να τιμήσει και το Νίκο Σαμαρά με αυτόν τον τρόπο. Είναι και αυτή μια κίνηση προς την σωστή κατευθυνση. Γιατί αρχίζουμε να φοβόμαστε ότι πριν προλάβουν να περάσουν τρεις μήνες, κάποιοι ήδη άρχισαν να ξεχνούν τον Νικόλα…