Πώς γιορτάστηκαν τα γενέθλια του Δημήτρη Γούτα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με απογευματινή προπόνηση γιόρτασε τα  γενέθλιά του ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης.Ο νεαρός στόπερ “έκλεισε” τα 19 και δέχθηκε τις ευχές των ανθρώπων της ομάδας για υγεία και επιτυχίες.

Γεννημένος μια μέρα σαν και την σημερινή το 1994 στην ποταμιά της Θάσου, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα Πηγάδια την άνοιξη του 2008. Ηταν 14 ετών και το τμήμα scouting της Skoda είχε επισημάνει έναν 14χρονο ταλαντούχο θασίτη ποδοσφαιριστή και τον έφερε στην Ξάνθη για να διαπιστώσει τις ικανότητές του. Τότε ήταν ένα ωραιότατο “πασπαρτού” που μπορούσε να παίξει εξίσου καλά και ως αμυντικός χαφ αλλά και ως φουνταριστός φορ.

Σύντομα ο μικρός πήρε θέση βασικού στην ομάδα κάτων των 15 ετών που με δική του συνδρομή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ΕΠΣ Ξάνθης με τον Γούτα να πετυχαίνει 20 γκολ! Αμεσα προωθήθηκε στην ομάδα Κ17. Και από τις αρχές της τρέχουσας σεζόν, πέρασε πλέον στην ανδρική ομάδα με την οποία όχι μόνο διακρίνεται αμυντικά αλλά ενίοτε και επιθετικά (χαρακτηριστικό το γκολ του στο “Ελ Θράκικο”). Επιπλέον όμως, αποτελεί πλέον βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Νέων, της ομάδας δηλαδή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μουντιάλ του καλοκαιριού στην Τουρκία…