Κύπελλο Ερασιτεχνών: Κλήρωση λουκούμι για τις ομάδες της Θράκης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης  

–  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της δεύτερης φάσης του θεσμού.

Όπως είναι γνωστό, μετά από τροποποίηση που έγινε στο καταστατικό μετά την μη συμμετοχή συνολικά 17 κυπελλούχων ομάδων, αφαιρέθηκε από τον όμιλο των ομάδων της Θράκης η κυπελλούχος της ΕΠΣ Σερρών και έμειναν μόνο οι πέντε κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τυχερή της κλήρωσης στην πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου ήταν η κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης (Ροδόπης) ΠΑΟ Κοσμίου που προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην δεύτερη αγωνιστική. Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της νοκ άουτ αναμέτρησης των κυπελλούχων της ΕΠΣ Καβάλας Αρη Ακροποτάμου και ΕΠΣ Δράμας Δόξα Πετρούσας.

Κατά συνέπεια, την ερχόμενη Τετάρτη (10/4) θα έχουμε και ένα μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι, αφού ο Έβρος Σουφλίου ως κυπελλούχος Έβρου θα παίξει με τον Παύλο Μελά Κουτσού, την ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο στην ΕΠΣ Ξάνθης. Ο αγώνας θα γίνει στο Σουφλί.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο νικητής από αυτόν τον αγώνα θα προκριθεί απευθείας στον τελικό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι του ΠΑΟ Κοσμίου με την ομάδα που θα έχει προκριθεί από το ντέρμπι της Ανατολικής Μακεδονίας. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουμε σίγουρα θρακιώτικη ομάδα στον τελικό της Περιφέρειας, είτε το Σουφλί είτε το Κουτσό. Ενδέχεται όμως να έχουμε και δεύτερη θρακιώτικη ομάδα, αν το Κόσμιο αποκλείσει την όποια μακεδονική ομάδα προκριθεί και οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν πιο πριν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στον Α’ Όμιλο που αφορά τις ομάδες της Θράκης:
Τετάρτη 10/4:  Εβρος Σουφλίου – Παύλος Μελάς Κουτσού στο Σουφλί, Αρης Ακροποτάμου – Δόξα Πετρούσας στην Καβάλα. Περνάει μπάι ο ΠΑΟ Κοσμίου
Τετάρτη 17/4: Νικητής αγώνα Αρη Ακροποτάμου – Δοξας Πετρούσας στην έδρα του με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κοσμίου.
Τετάρτη 24/4: Νικητής του προαναφερθέντος αγώνα (ένας εκ των Κοσμίου, Ακροποτάμου, Πετρούσας) με το νικητή του αγώνα Σουφλί – Κουτσό.

Ο νικητής αυτού του τελευταίου αγώνα κατακτά την πρώτη θέση στο πρώτοπ γκρουπ των ομάδων της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας και περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα με αντιπάλους τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τις άλλες οκτώ περιφέρειες της χώρας. Ο τελικός αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.