O παίκτης κι ο προπονητής, που βρέθηκαν αντίπαλοι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης    

Για δυο ώρες αντίπαλοι βρέθηκαν στον ιστορικό αγώνα του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Κηφισιά στο Ζηρίνειο ο Γρηγόρης Κοντοστάθης και ο… προπονητής του Κώστας Ταμπουρατζής.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε. Τα δύο λίμπερο των αντίπαλων ομάδων μπορεί να βρέθηκαν απέναντι για μερικές ώρες, όμως είναι… συνεργάτες. Ως γνωστόν, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης μαζί με τον επίσης εβρίτη Γιάννη Καβαρατζή αποτελούν το δίδυμο της Εθνικής Ομάδας Μπιτς Βόλεϊ. Μάλιστα, πέρυσι πήγαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Κύπρου και κατέλαβαν την ένατη θέση θέση στον κόσμο,αναμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Προπονητής τους λοιπόν στην Εθνική Ομάδα Μπιτς Βόλεϊ είναι ο Ταμπουρατζής, ο οποίος τον χειμώνα αγωνίζεται και αυτός στην σάλα – μάλιστα αναδείχθηκε το κορυφαίο λίμπερο της τελευταίας αγωνιστικής της Βόλεϊ Λιγκ. Με την ευκαιρία του αγώνα λοιπόν, ο Ταμπουρατζής είχε την δυνατότητα να μιλήσει από κοντά με τον παίκτη του και το  thrakisports ήταν εκεί και κατέγραφε την συνομιλία και τα πειράγματα που του έκανε.

“Η σεζόν έχει αρχίσει στο μπιτς βόλεϊ και αυτός παίζει ακόμα στην σάλα”, έλεγε με χαμόγελο ο Κώστας Ταμπουρατζής, που μόνο καλά λόγια έχει να πει για την ποιότητα του διδύμου από την Αλεξανδρούπολη στην άμμο. Και οι δύο παραδέχονται ότι παρόλο που πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο άθλημα, υπάρχουν μεγάλες διαφορές και για τον λόγο αυτό “δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας καλός βολεϊμπολίστας μπορεί να διακριθεί στο μπιτς βόλεϊ όπως και το ανάποδο”.

Ο Κώστας Ταμπουρατζής επελέγη στο τέλος της περσινής χρονιάς  από την ΕΟΠΕ να αναλάβει το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή στο Μπιτς Βόλεϊ. Αν και μόλις 29 ετών, έχει δουλέψει κοντά σε έμπειρους προπονητές και αποκτήσει αρκετές παραστάσεις από το μπιτς βόλεϊ σε Ελλάδα, Κύπρο και το εξωτερικό. “Έχω αρκετές ιδέες και μεγάλη φιλοδοξία να πετύχει αυτό αλλά και να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν”, λέει για την επιλογή του.

Όπως τονίζει σε σχέση με την περσινή προσπάθεια των Κοντοστάθη-Καβαρατζή, την οποία παρακολούθησε μεν από κοντά αλλά όχι με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή αλλά του… αντιπάλου, “διαπίστωσα πως παίζουν αρκετά καλά και έεχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά οφείλω να τονίσω ότι δεν τους αντιμετωπίζων πλέον σαν αναπτυξιακή πλέον. Θα κληθούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με ανδρικές ομάδες”.

Ο Ταμπουρατζής περιμένει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του Εθνικού στο πρωτάθλημα προκειμένου οι δύο παίκτες του να κατέβουν στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη και να ξεκινήσουν μαζί του την προετοιμασία για την σεζόν στην άμμο, η οποία για άλλες ομάδες έχει ήδη αρχίσει…