Photos: Οι αγώνες στίβου Εθνικού – ΠΑΟΚ σε 30 κλικ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  –  

Με την ανταπόδοση της επίσκεψης του ΜΓΣ Εθνικού στην Θεσσαλονίκη προ διμήνου, η ομάδα του ΠΑΟΚ βρέθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της αδερφοποίησης δύο εκ των ιστορικότερων σωματείων στα τμήματα στίβου.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αγώνες στίβου στο Στάδιο “Φώτης Κοσμάς”, γεύμα των ομάδων και των συνοδών τους (μπάρμπεκιου) στο κυλικείο του σταδίου και επίσκεψη στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Περισσότεροι από 300 αθλητές έως 15 ετών αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα μεταξύ Εθνικού και ΠΑΟΚ, με τη φιλική συμμετοχή και των θρακιώτικων ομάδων όπως ο ΑΟ Ορεστιάδος, οι Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου και ο Ρήσσος Κομοτηνής.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με παρέλαση των ομάδων και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τοπικών προϊόντων, από τους επικεφαλής των τμημάτων.

Ο έφορος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Κώστας Πατερόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι είναι μέγιστη τιμή για μια επαρχιακή ομάδα να συνεργάζεται με την μεγαλύτερη αθλητική και φίλαθλη οικογένεια στην Β.Ελλάδα. Επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στη ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, αλλά και στην ενίσχυση των αθλητικών δομών οι οποίες και παρουσιάζουν αδυναμίες λόγω κρίσης. Μίλησε για την ανάγκη καινοτομιών και πολύ εθελοντισμό, τα οποία και θα απογειώσουν ξανά τον υγιή αθλητισμό, ενώ τόνισε ότι ένας από τους στόχους είναι και ο αθλητικός τουρισμός. Τέλος ζήτησε τη στήριξη του Δήμου Αλεξ/πολης για την επέκταση του κλειστού γυμναστηρίου στίβου, το οποίο είναι πια πολύ μικρό για τον μεγάλο όγκο των αθλητών στίβου.

Ο έφορος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κεραμιδάς ανέφερε ότι από έρευνα που έκανε διαπιστώθηκε ότι είναι η πρώτη αδερφοποίηση μεταξύ σωματείων κλασσικού αθλητισμού και τα αποτελέσματα της θα αρχίσουν να φαίνονται προοδευτικά, μιας και ενώνονται υγιής δυνάμεις του χώρου.

Οι αγώνες κάτω από ένα καλοκαιρινό πρωινό, κύλησαν με καλές επιδόσεις και υψηλό συναγωνισμό, στις ταχύτητες, στην αντοχή, στα άλματα, στις ρίψεις. Στο ξεκίνημα των δρόμων αγωνίσθηκαν στα 20μ. χωρίς χρονομέτρηση, οι αθλητές του τμήματος προσχολικής ηλικίας του ΜΓΣ Εθνικού, οι οποίοι και πήραν χειροκρότημα ενθάρρυνσης.

Σημαντική ήταν η εθελοντική παρουσία των κριτών στίβου  του συνδέσμου Θράκης, αλλά και των φιλότιμων υπαλλήλων του σταδίου, καθώς και πολλών γονέων του ΜΓΣ Εθνικού, που βοήθησαν μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Γιώργος Ουζουνίδης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σάββας Σεφεριάδης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Μαίρη Τεκτονοπούλου και ο Γεν. Γραμματέας της κεντρικής διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικού Γιώργος Μιχελής.

Με αυτήν την εκδήλωση ο ΜΓΣ Εθνικός ολοκλήρωσε κύκλο συνεργασιών με ΠΑΟΚ και ΕΚΑ Δωδώνης, τις οποίες και έχει προσκαλέσει σε κοινή συμμετοχή σε συνάντηση στίβου στην Ανδριανούπολη στις 30 Ιουνίου, με την τοπική Τουρκική ομάδα, αλλά και το φθινόπωρο για αγώνες στην Αλεξανδρούπολη.