Πανελλήνιοι αγώνες πάλης το Σάββατο στις Σάπες!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος  –  

Με οργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και συνδιοργανωτές το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, την  Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και τον Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Σαπών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10.00 πρωί καθ θα έχουν ολοκληρωθεί με τους τελικούς μέχρι τις 19.00 το απόγευμα,, με τη συμμετοχή 220 αθλητών, προπονητών και συνοδών από όλη την Ελλάδα. 

Όπως είναι γνωστό το αρχαιότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ελληνορωμαϊκή πάλη βρίσκεται σε αμφισβήτηση τον τελευταίο καιρό και ορισμένοι κύκλοι ζητούν να μην συμπεριληφθεί στα ολυμπιακά αθλήματα της ολυμπιάδας του 2020.

Η χώρα μας έχει αναδείξει μεγάλους πρωταθλητές του αθλήματος αυτού που δόξασαν την Ελλάδα, όπως οι Στέλιος Μηγιάκης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Γιώργος Τσίτας, Δημήτρης Θανόπουλος, Μπάμπης Χολίδης, Στέφανος Χριστόπουλος, Γιώργος Χατζηϊωαννίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν και Κώστας Θάνος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, έρχεται να αναδείξει και περιφερειακά το άθλημα και μεταφέρει το πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων στις Σάπες, δίνοντας αξία στην περιοχή της Θράκης, που θα φιλοξενήσει τους αυριανούς πρωταθλητές του αθλήματος.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών απεδέχθη την πρόσκληση της Ομοσπονδίας και φιλοξενεί τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι έρχονται στην περιοχή μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Ρόδο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα οι αθλητές θα γνωρίσουν από κοντά την περιοχή μας και έχει εξασφαλισθεί η διαμονή τους στις Πέτρινες Παιδικές Κατασκηνώσεις Μαρώνειας, ενώ για την μετακίνησή τους έχει φροντίσει το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.