Όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε με τον… Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος    

Βραδιά Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν να φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα σε ένα προημιτελικό που μοιάζει με τελικό. Πόσοι θυμούνται όμως ότι τέσσερα χρόνια πριν οι παριζιάνοι είχαν φιλοξενήσει τον… Πανθρακικό; Και μάλιστα ότι ο τελευταίος είχε αποσπάσει ισοπαλία;

Ηταν καλοκαίρι του 2009. Ο Πανθρακικός είχε καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη του χρονιά στην Σούπερ Λίγκα και προετοιμαζόταν για την επόμενη, που εμελε να τον επαναφέρει στην Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι η ομάδα πήγε στην Γαλλία για φιλικά και εκεί το πρώτο που έκλεισε και έπαιξε ήταν απέναντι στην παρί Σεν Ζερνέν, ένα από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έστω και αν τότε δεν είχαν εισβάλει τα αραβικά κεφάλαια και δεν είχαν πάει στην ομάδα αστέρες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Ζλάνταν Ιμπραήμοβιτς.

Ο αγώνας δεν είχε γίνει στο Παρκ Ντε Πρενς, αλλά  στο γήπεδο “Ρομπέρ Μπομπάν”, στο προάστιο Εβρί-Κουρκουρόν του Παρισιού. Εκεί η ομάδα της Κομοτηνής είχε ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο τα φιλικά εκείνης της περιόδου, η οποία ωστόσο είχε την χειρότερη δυνατή κατάληξη. Ο Πανθρακικός είχε αποσπάσει ισοπαλία και μάλιστα με σκορ, 1-1.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον Ν’Γκόι. Ωστόσο, οι “πράσινοι”, που ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς φορούσαν τις ροζ εμφανίσεις, αντέδρασαν στο 28′ με τον Φιλιπ Αρσένιεβιτς και το 1-1 που διαμορφώθηκε σε εκείνο το σημείο, παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ: Ρόκα, Βελάσκο (55’ Αργυρίου), Τζόκιτς, Κλεμάν, Τροϊζε (80’ Μπαχαρίδης), Φαγιάρδο (75’ Καζάκης), Αρσενίεβιτς (75’ Κωνσταντινίδης), Μαρσελάο (80’ Σακελλαρίου), Καπετάνος (55’ Στόϊκος), Ντιαλό (55’ Μπουβάλ), Οράκ (75’ Κανωτίδης).

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Παρί Σεν Ζερμέν για εκείνον τον αγώνα, τις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο με τα καλύτερα στιγμυότυπά του κάνοντας κλικ ΕΔΩ
[iframe width=”640″ height=”480″ src=”http://www.youtube.com/embed/x7fXo7-tl2Q” frameborder=”0″ allowfullscreen]