Ξεκίνημα για τον δεύτερο γύρο του ”Ευ Αγωνίζεσθαι”

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

Το προσεχές Σάββατο (6/4) θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του μίνι άτυπου πρωταθλήματος ‘’Ευ Αγωνίζεσθαι’’ στις κατηγορίες “μπαμπίνι” (γεν. 2006-2008) , “προτζούνιορ” (γεν. 2004-2005) και ‘’τζούνιορ’’ (γεν. 2002-2003).

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος διακόσιοι και πλέον μικροί αθλητές ηλικίας 5-12 ετών από οχτώ (8) ακαδημίες : Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ποντιακός-ΠΑΟΚ Αλεξανδρούπολης, Α.Ο. Καππαδοκών, Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, Ολυμπιακός Αλεξανδρούπολης, Α.Ο. Μαϊστρου, Α.Ο. Αλεξανδρούπολης και Θράκη Φερών.

Τα παιχνίδια του συγκεκριμένου άτυπου πρωταθλήματος διεξάγονται κάθε Σάββατο (10:00 –11:45) στις έδρες των ακαδημιών (χωρίς καταγραφή σκορ και βαθμολογίας), ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 25 Μαϊου σε μια αθλητική γιορτή  “Ευ Αγωνίζεσθαι”.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος , κ. Παπαπαντελής Νικήτας, Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου δήλωσε: «Είναι η τρίτη χρόνια που διεξάγεται η συγκεκριμένη αθλητική δράση σε επίπεδο υποδομών, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου. Η φετινή διοργάνωση μας βρίσκει με μεγαλύτερο αριθμό ομάδων και με καλύτερο οργανωτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Πιστεύουμε ατράνταχτα ότι τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να παράγουν ουσιαστική Αθλητική Παιδεία, παράλληλα δε να αποτελέσουν την απαρχή μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας των σωματείων της περιοχής, ώστε μέσα από οργανωμένες αθλητικές & αγωνιστικές δράσεις να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του παρεχόμενου προπονητικού και παιδαγωγικού έργου και εν τέλει στην ουσιαστική πρόοδο του αθλήματος».