Σφοδρή επίθεση Καππαδοκών σε διαιτητή και Ορέστη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας  –  

Το ντέρμπι του Ορέστη Ορεστιάδας με την Καππαδοκία να τελείωσε, δίνοντας στους γηπεδούχους ένα ισχυρότατο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, σε συνδυασμό με τη ”λευκή” ισοπαλία του Άλεξ με τον Εθνικό, ωστόσο, δε λένε να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία του κ. Σκινδρή.

Στην περιγραφή του αγώνα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του ΑΟ Καππαδοκών δεν έλειψαν οι ”μπηχτές” για τις διαιτητικές αποφάσεις. Ενδεικτικά, απομονώνουμε κάποιες συγκεκριμένες φράσεις από το κείμενο: “με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Σκινδρή, που έκανε ότι μπορούσε και πάλι ώστε να βοηθήσει τους γηπεδούχους να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα”, “Παράλληλα ο κ. Σκινδρής έβγαζε με την πρώτη ευκαιρία την κάρτα στους παίκτες της ομάδας, δείχνοντας από την αρχή τον σκοπό του”.

“Το ρεσιτάλ διαιτησίας συνεχίστηκε με τον κ. Σκινδρή να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό καρτών για τους παίκτες μας, ενώ αντιθέτως χαριζόταν στους παίκτες των γηπεδούχων και έδειχνε την κίτρινη κάρτα μόνο σε περιπτώσεις αντιαθλητικών χτυπημάτων, που μπορούσαν κάλλιστα να επιφέρουν την απευθείας αποβολή. Και αφού οι παίκτες του Ορέστη ούτε με αριθμητικό πλεονέκτημα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, φτάσαμε στο 78′ όταν σε κράτημα του Βάρναλη από τον Χαλιμακούδη στο ύψος του πέναλτι, με τον παίκτη μας να έχει εμφανώς ανοιχτά τα χέρια του και βουτιά του τελευταίου, προς έκπληξη όλων ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας”. Μάλιστα, το κείμενο κλείνει ως εξής: “Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την σπουδαία εμφάνιση που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι άξιζε κάτι καλύτερο και επιβεβαίωσε ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν παίζεται στα γήπεδα”. 

Παράλληλα, γίνεται αναφορά με καυστικό τρόπο και στην αγωνιστική συμπεριφορά και τον τρόπο παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών του Ορέστη Ορεστιάδας, όπως για παράδειγμα: “Οι παίκτες του Ορέστη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με την ανοχή του διαιτητή οδηγήθηκαν από το 1ο λεπτό σε πολύ σκληρά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα”. Ή πιο μετά που αναφέρει ξανά ότι “Το ρεσιτάλ διαιτησίας συνεχίστηκε με τον κ. Σκινδρή να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό καρτών για τους παίκτες μας, ενώ αντιθέτως χαριζόταν στους παίκτες των γηπεδούχων και έδειχνε την κίτρινη κάρτα μόνο σε περιπτώσεις αντιαθλητικών χτυπημάτων, που μπορούσαν κάλλιστα να επιφέρουν την απευθείας αποβολή”. Επίσης, η αναφορά ότι “στο  85′ οι γηπεδούχοι έμειναν και εκείνοι με 10′ παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα και πάλι για αντιαθλητικό μαρκάρισμα”.

Yπενθυμίζεται ότι μετά από αυτή την ήττα ο ΑΟ Καππαδοκών εγκατέλειψε τις ελπίδες του για την πρωτιά, αφού έμεινε πλέον επτά βαθμούς πίσω από τον Ορέστη τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι και το ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο γήπεδο της Εξώπολης ήταν επεισοδιακό και με τους δύο αντιπάλους να έχουν μάλιστα σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κυριαζίδη.