Σέντρα την άλλη εβδομάδα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Ανταπόκριση από την Αθήνα:  Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Την  άλλη Τετάρτη, 10 Απριλίου, ορίστηκε να ξεκινήσουν οι αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ετσι λοιπόν, μετά από ένα… διάλειμμα ενός έτους που η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κρίσης, φέτος επιστρέφει αλλά με προεραιτική την συμμετοχή των ομάδων που κατέκτησαν κύπελλα στις τοπικές Ενώσεις. Ήδη σήμερα (1/4) έληξε η προθεσμία στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να ενημερώσουν επισήμως την ΕΠΟ για τους τροπαιούχους και μεσοβδόμαδα λήγει η προθεσμία στα σωματεία που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, να ενημερώσουν την ΕΠΟ για το αν θα λάβουν μέρος ή όχι στην διοργάνωση.

Ως γνωστόν, από την Θράκη κυπελλούχοι αναδείχθηκαν στον Έβρο ο Εβρος Σουφλίου που νίκησε στον τελικό τα Ρίζια, στην Ροδόπη ο ΠΑΟ Κοσμίου που επικράτησε στον τελικό του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων και στην Ξάνθη ο Παύλος Μελάς Κουτσού που κέρδισε την Αναγέννηση Θαλασσιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thrakisports, και οι τρεις ομάδες της Θράκης προτίθενται να δηλώσουν συμμετοχή, αν και δεν είναι υποχρεωτική. Εξάλλου, η ΕΠΟ δεν καλύπτει τα έξοδα και τα χρήματα είναι πολλά σε μια δύσκολη εποχή.

Η αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναμένεται να έχει σαφή εικόνα ως την Τετάρτη για το πόσα σωματεία θα συμμετέχουν, προκειμένου να προχωρήσει εντός της εβδομάδας στην κλήρωση, με την πρώτη φάση να γίνεται σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, κάτι που ασφαλώς θα διευκολύνει τις ομάδες. Υπάρχει μάλιστα και πρόβλεψη για αναβολή αγώνων μέσα στον Μάιο, σε περίπτωση που ομάδες συμμετέχουν και στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική. Γι’ αυτό και ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο…