Ποιο είναι το χαμογελαστό κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας χαμογελάει στον φωτογραφικό φακό στις αρχές του ’80. Τότε άνηκε σε θρακιώτικη ομάδα της Ενόργανης Γυμναστικής Κορασίδων.

Από μικρή ηλικία την είχε κερδίσει ο αθλητισμός και έτσι σήμερα έχει καταφέρει να είναι το πιο μεγάλο όνομα που έχει βγάλει στην ιστορία του ο αθλητισμός της Θράκης, έχοντας κατακτήσει μετάλλια σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όχι φυσικά στην ενόργανη γυμναστική αλλά στον στίβο και συγκεκριμένα στο τριπλούν. Ο λόγος φυσικά για την αλεξανδρουπολίτισσα Πηγή Δεβετζή, την “ιπτάμενη θρακιώτισσα”, μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του άλματος τριπλούν.

Η Πηγή με το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το χάλκινο στο Πεκίνο έχει πετύχει κάτι που δεν κατάφερε κανένας άλλος αθλητής της Θράκης. Παράλληλα, κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και αποτελεί φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ.

Όπως αποδεικνύει αυτή η ξεχωριστή φωτογραφία, η Πηγή Δεβετζή ήταν χαριτωμένη και χαμογελαστή από μικρό παιδί! Και έμελλε μεγαλώνοντας να χαρίσει μεγάλες χαρές στην οικογένειά της, στους φίλους της, στους συμπατριώτες της, σε όλους εμάς τους Θρακιώτες…