Το pregame του αγώνα Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης  –  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά ο αγώνας στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη υποδέχεται τον Ατρόμητο για την 27η αγωνιστική (31/3/15:00), μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Πλατανια.

Οι Θρακιώτες θέλουν να μπουν στο «κόλπο» των πλέι οφ, οιδε Περιστεριώτες να την «σφραγίσουν. Η Ξάνθη με μια πιθανή νίκη θα βρεθεί στο -1 από τους Ηπειρώτες και την πέμπτη θέση, πάνω από τον Παναθηναϊκό και σε απόσταση βολής από την Ευρώπη.   Βέβαια, μόνο εύκολο «έργο» δεν θα έχει κόντρα στην ομάδα του Αναστόπουλου, παρά το γεγονός πως οι Περιστεριώτες δεν έχουν πάρει κάποιο βαθμό εδώ και δύο σερί αγωνιστικές. 

Μετά το διπλό επί του Πανθρακικού στο “Ελ Θράκικο”, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, η Ξάνθη καλείται να «χτυπήσει» το τρίποντο κόντρα σε μια ομάδα της πρώτης πεντάδας. Στα θετικά το γεγονός πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντιμετωπίζει μόλις δύο προβλήματα απουσιών.  Βέβαια και τα δύο είναι βασικά και σημαντικά στελέχη τους: ο Βασιλακάκης και ο Μαρίν. Ο μεν πρώτος λόγω τραυματισμού που δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει, ο δε δεύτερος επειδή είχε αποφασιστεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Ατρόμητο. Κατά τα άλλα, τα πάντα κύλησαν ομαλά και όλοι στο στρατόπεδο του ξανθιώτικου συλλόγου επικεντρώνονται στο τρίποντο που θα τον ανεβάσει στο -1 από την είσοδο στα πλέι οφ! 

Αναλυτικά, η αποστολή: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ, Ντάνι, Πλατέλλας, Μαρσελίνιο, Σολτάνι, Νάκας, Ράνος, Ονουάτσι, Μάνταλος, Πρίττας, Τριάδης. 

Από την πλευ΄ρά του, ο Ατρόμητος επιδιώκει την νίκη που του έχει λείψει τις τελευταίες δύο αγωνιστικές , ούτως ώστε να «σφραγίσει» κατά ένα μεγάλο ποσοστό την είσοδό της στα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου. Μόνο έναν «πονοκέφαλο» έχει ο τεχνικός των «κυανόλευκων» για την αναμέτρηση με την Ξάνθη. Αυτός ακούει στο όνομα, Ντένις Επστάιν, αφού ο Γερμανός μέσος έμεινε εκτός αποστολής, λόγω φλεγμονής στα δόντια που τον ταλαιπωρεί. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν προβλήματα, με τους Μπάλλα και Καλλέργη να επιστρέφουν στους «εκλεκτούς» μετά από καιρό και έτοιμοι να συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον τους ζητηθεί. 

Αναλυτικά, η αποστολή: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Σκόνδρας, Μπρίτο, Καραγκούνης, Ουντότζι, Κούτσι, Μάντζιος, Ναπολεόνι, Φάμπιο, Μπάλλας, Καλλέργης.» την είσοδό τους.

 

Η προϊστορία

«Πελατειακές» είναι οι σχέσεις της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες από το 2004 που άρχισαν να αντιμετωπίζουν την Ξάνθη (αρχικά ως Χαλκηδόνα) να χάνουν πριν καν μπουν στο γήπεδο. Οι πρώτες δύο φορές που η ομάδα της Ξάνθης υποδέχτηκε αυτή του Γιώργου Σπανού ήταν ως Χαλκηδόνα και με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο, αρχικά την περίοδο 2003-2004 με την Ξάνθη να κερδίζει με 2-1, ενώ την επόμενη χρονιά η νίκη ήταν ακόμη πιο άνετη μια και κέρδισαν με 2-0 με τέρματα των Μπαικαρά και Κάραμπας (ενώ είχαν βρεθεί και στο Κύπελλο με την Ξάνθη να κερδίζει μέσα-έξω, 2-0 στην Ξάνθη και 3-0 στην Αθήνα).

Σαν Ατρόμητος συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 03/10/2005 με την Ξάνθη να φεύγει νικήτρια από το Περιστέρι με 0-1, ενώ το πρώτο τους παιχνίδι σαν Ξάνθη –Ατρόμητος με γηπεδούχο την Ξάνθη ήταν στης 19/02/2006 με την Ξάνθη να κερδίζει με 1-0 με τέρμα του Ντελγκάδο. Και την επόμενη χρονιά η Ξάνθη κέρδισε με 1-0 με σκόρερ αυτή την φορά τον Αλέξη Γαρπόζη, ο όποιος αποβλήθηκε κιόλας στην συνέχεια όπως και ο Μαρτσέλο Ολιβέιρα για τους φιλοξενούμενους. Στις 27/10/2007 έχουμε μια ιστορική στιγμή για τον Ατρόμητο, μια και πέτυχε την πρώτη του νίκη ανεξάρτητως έδρας κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα με έναν πρώην Ξανθιώτη: πιο συγκεκριμένα ο Ατρόμητος με τέρμα του Δημήτρη Γελαδάρη (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους της Ξάνθης) κέρδισε μέσα στην Ξάνθη με 0-1.

Από εκεί και πέρα αρχίζει… το «γλέντι» για την Ξάνθη. Αρχικά η δύσκολη νίκη την προτελευταία αγωνιστική την περίοδο 2009-2010 με 2-1 με σκόρερ τους Κιντάνα και Έλινγκτον προτού μειώσει στο 82’ ο Σαγκανόφκσκι. Τις τελευταίες δύο περιόδους η Ξάνθη κάνει… πλάκα με τους Περιστεριώτες μια και έχουμε δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες της Ξάνθης με 3-0. Αρχικά στης 13/02/2011 οπού η Ξάνθη με σκόρερ τους Αντεφέμι, Καζάκη και Πόι κέρδισε άνετα με 3-0. Ενώ πέρσι η νίκη της Ξάνθης γίνεται ακόμη πιο σημαντική αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήγαινε «τραίνο» αλλά οι Μάρκοφσκι, Βασιλακάκης και το αυτογκόλ του Τόμας έβαλαν φρένο στην ξέφρενη πορεία που διέγραφε μέχρι τότε η ομάδα του Περιστερίου.

Απολογισμός, σε σύνολο 9 αγώνων με γηπεδούχο την Ξάνθη (συμπεριλαμβάνουμε τόσο το Κύπελλο, όσο και της αναμετρήσεις με την Χαλκηδόνα) η Ξάνθη μετρά 8 νίκες και μόλις μία ήττα, ενώ τα τέρματα είναι 16 γκολ της Ξάνθης και μόλις τρία για τον Ατρόμητο.

Ο διαιτητής

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Θάνος του Συνδέσμου Γρεβενών. Βοηθοί θα είναι οι Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας) και Δημητριάδης (Καστοριάς), τέταρτος ο Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) και παρατηρητής ο Μαυρόπουλος (Μακεδονίας). Μικρή αλλά κακή η παράδοση με Θάνο για την Ξάνθη, αφού έχει παίξει λίγους αγώνες με τους δύο «μονομάχους».

Η πρώτη του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία ήταν σε παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Ηρακλή (1-1) στις 11/09/2010. Όσον αφορά την Ξάνθη, ο Θάνος με γηπεδούχο τους «Ακρίτες» έχει σφυρίξει δύο παιχνίδια, με την Ξάνθη να τα χάνει και τα δύο, αρχικά την περσινή περίοδο  όταν η Ξάνθη υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης και έχασε με 0-1, ενώ ήταν διαιτητής και στην ήττα από την Βέροια με 0-2 πριν περίπου ένα μήνα. Σε σύνολο πέντε παιχνιδιών της Ξάνθης που έχει σφυρίξει ο Θάνος, η Ξάνθη μετρά μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες

Μικρή η παράδοση του Θάνου και με τον Ατρόμητο όμως, μια και γρεβενιώτης ρέφερι έχει σφυρίξει παιχνίδια των Περιστεριωτών μακριά από το γήπεδο τους μόλις δύο φορές. Συνολικά ο Θάνος έχει σφυρίξει σε παιχνίδια του Ατρόμητου πέντε φορές, με την ομάδα του Περιστερίου να μετρά μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Μεταδόσεις

Ο αγώνας ξεκινά στις 15:00 στο Skoda Ξάνθη Αρένα στα Πηγάδια. Μεταδίδεται ζωνταντά τηλεοπτικά από τη Nova, ραδιοφωνικά μόνο από ιδιωτικούς σταθμούς (Σπορ FM, Sentra, Metropolis) αφού στην ΕΡΑ Σπορ και γενικά στην ΕΡΤ υπάρχει νέα απεργία. Φυσικά το thrakisports θα βρίσκεται στα Πηγάδια και θα έχειε live ενημέρωση για την εξέλιξη και αυτού του ματς…