Όσα είπε ο Δερμιτζάκης μετά το Αρης – Πανθρακικός

 

Ο Παύλος Δερμιτζάκης υποστήριξε πως η ομάδα του δεν προσπάθησε να κάνει καθυστερήσεις και να καταστρέψει τη ροή του αγώνα. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 0-0 του Κλεάνθης Βικελίδης με τον Αρη.

 

 

«Ήταν ένα παιχνίδι υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες, γιατί και οι δύο ήθελαν τη νίκη για να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα και να πετύχουν το στόχο τους. Παρ’ ό,τι προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα με την Ξάνθη ανασυνταχθήκαμε, βρήκαμε το κουράγιο για να προετοιμαστούμε και αγωνιστικά και ψυχολογικά για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη που έχει μία βελτίωση συν τη βοήθεια του κόσμου. Δεν ξέρω αν από το αποτέλεσμα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, γιατί σίγουρα ο πόντος είναι θετικός αλλά βάσει εικόνας και ευκαιριών θα μπορούσε να πάρει τη νίκη που σίγουρα θα μας έφερνε κοντά το στόχο.

Για τις συγκρίσεις των δυο ημιχρόνων είπε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι πολύ προσεγμένο τακτικά, υπήρχαν ισορροπίες και από τις δυο ομάδες που προσπάθησαν να πιέσουν αλλά και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, εν αντιθέσει με το β’ ημίχρονο που ξέραμε ότι ο Αρης θα ανοιχτεί, γιατί το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιούσε θα ήταν η νίκη και τα πλάνο μας ήταν να είμαστε σφιχτοί στην άμυνα και οι τρεις ζώνες συν ότι θα βρίσκαμε χώρους για να ανοιχτούμε και να πετύχουμε ένα γκολ.

Το πλάνο πήγε πολύ καλά απλώς δεν μπορέσαμε στις τρεις πολύ κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα μου να πετύχουμε ένα γκολ. Αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει βάσει ευκαιριών είναι η ομάδα μου. Σίγουρα κάναμε ένα βήμα αλά αυτό το βήμα για να μετρήσει πρέπει να συνδυαστεί με αποτελέσματα τις επόμενες τρεις καθοριστικές αγωνιστικές».

Για τη φάση με τον Μπαϊκαρά: «Δεν τηρήσαμε το fair play, ο ποδοσφαιριστής είναι σε ένταση εκείνη τη στιγμή, μπορεί να μην αξιολόγησε σωστά την κατάσταση. Εμείς το διορθώσαμε παίζοντας την μπάλα ξανά από εκεί που ξεκίνησε από τα πόδια των παικτών του Αρη Οι ενέργειες του να μπούνε μέσα, περισσότερο δημιουργεί πρόβλημα στη γηπεδούχο ομάδα παρά σε εμάς».

Για το αν ο Πανθρακικός έπαιξε αντιποδόσφαιρο: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πανθρακικός έπαιξε αντιποδόσφαιρο για να πάρει αποτέλεσμα. Πείτε μου μία φάση που στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η μπάλα έκαιγε πέσαμε για να καθυστερήσουμε το παιχνίδι. Πείτε μου μία. Δεν υπήρχε φάση πάνω από το επιτρεπτό όριο για να κρίνουμε και να πούμε ότι μία ομάδα έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ξέρετε πόσα παιχνίδια έχουμε χάσει στο 90’.
Ο Κουτσόπουλος αν έπεφτε σε κάθε ματς από το 90’ ως το 94’ θα είχαμε πάρει όλα αυτά τα ματς που έχουμε χάσει. Επειδή όμως δεν έχουμε την πονηριά, κακώς για μένα, δεν παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Άλλο πέφτω και παγώνει το παιχνίδι, άλλο παίρνει κίτρινη.

Τιμωρήθηκε. Τι να κάνουμε; Να τον σκοτώσουμε; Για το τι καθυστέρηση κρατάει ο διαιτητής δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Μακάρι ομάδες που έρχονται εδώ, που παίζουν κατηγορία να έχουν την τακτική που ακολουθήσαμε εμείς, γιατί παρακολουθώ ποδόσφαιρο, είμαι στο χώρο και ξέρω τι γίνεται.

Δεύτερον, δεν πιστεύω στο fair play, γιατί το fair play έχει παρεξηγηθεί. Εγώ πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται. Αν υπάρχει κάτι σοβαρό θα πρέπει να το διακόπτει ο προπονητής. Νομίζω ότι μία ομάδα ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’ δεν θα έβγαινε τρεις φορές στην αντίπαλη εστία. Επίσης στα στημένα ανεβάζαμε δύο παίκτες και είχαμε ισαριθμία. Τρεις παίκτες είχε ο Αρης, τρεις είχαμε κι εμείς.

Για τη διαιτησία: «Η διαιτησία αυτή για εκτός έδρας παιχνίδι ήταν από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει ως ομάδα. Ήταν 50-50».

Για τη συνέχεια: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τα επόμενα δύο από τα τρία παιχνίδια και εφόσον μιλάμε για τον Αρη με τον Πανθρακικό σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα του Αρη με τον Ατρόμητο».