Το pregame του “ματς Ευρώπης” Κηφισιά – Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  –  

Ώρα Ευρώπης θα σημάνει για τον Εθνικό ενδεχόμενη νίκη του στον αγώνα στο «Ζηρίνειο» (30/3, 16:30, live από το thrakisports) κόντρα στην Κηφισιά, σε αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο μονομάχους.

 

Η Κηφισιά έχει εξασφαλίσει την 7η θέση και στοχεύει στην 6η θέση, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει να εξασφαλίσει θέση για την τετράδα και από εκεί και πέρα να φτάσει ακόμα και στη δεύτερη θέση με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο αγώνας για την τελευταία αγωνιστική της Βόλει Λιγκ θα αρχίσει στις 16.30, όπως και οι υπόλοιποι αγώνες.

Η Κηφισιά μετά τη νίκη της στο Αιγίνιο βλέπει το μέλλον της μόνο προς τα πάνω. Ακόμα κι αν χάσει 3-0 ή 3-1 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η Λαμία νικήσει 3-0 ή 3-1 τον Μίλωνα, είναι σίγουρα στην 7η θέση διότι σε ισοβαθμία με τη Λαμία ο ΑΟΚ έχει πλεονέκτημα. Επομένως η Κηφισιά θέλει μόνο νίκη με 3-0 ή, 3-1 με τον Εθνικό και ήττα του Άρη από τον Ηρακλή με 3-0 ή 3-1 σετ για να πάρει πάνω στο νήμα την 6η θέση. Αν η Κηφισιά νικήσει 3-2 τον Εθνικό δεν προφταίνει τον Άρη.

Η ομάδα του Εθνικού δηλώνει πανέτοιμη για  το παιχνίδι – πρόκληση, έστω και αν προετοιμάστηκε χωρίς τον ηγέτη, αρχηγό και πασαδόρο της Γρηγόρη Σιδηρόπουλο. Οι άδειες του Άκη Σιδηρόπουλου τελείωσαν από την υπηρεσία του και όλη την εβδομάδα έμεινε στην Αθήνα χωρίς προπονήσεις.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Όταν κάνεις προετοιμασία χωρίς τον βασικό σου πασαδόρο είναι βασικό πρόβλημα. Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα. Είναι πολύ κρίσιμο ματς. Πρέπει να πιάσουμε υψηλού επιπέδου απόδοση σε σερβίς και υποδοχή ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και διάρκεια γιατί η Κηφισιά είναι από τις πιο δουλεμένες ομάδες της κατηγορίας και έχει ιδιαίτερη έδρα».

Από 2ος έως… 5ος

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για να περάσει στη 2η θέση πρέπει να νικήσει την Κηφισιά και να χάσει ο Παμβοχαϊκός από τον Φοίνικα στο Βραχάτι αλλά εκεί υπάρχουν δύο σενάρια:

Αν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά 3-2 θα πρέπει να χάσει ο Παμβοχαϊκός από τον Φοίνικα με 3-0 και 3-1 σετ. Αν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά 3-0 ή, 3-1 θα προσπεράσει στη 2η θέση ακόμα και με ήττα του Παμβοχαϊκού 3-2. Γενικά, πάντως, εάν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά «κλειδώνει» την 3η θέση.

Εάν ο Εθνικός χάσει από την Κηφισιά με 3-2 εξασφαλίζει θέση για την 4αδα και θα περιμένει να μάθε τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση ο δικέφαλος με τρίποντο επί του Ολυμπιακού περνάει στην 3η θέση διότι σε ισοβαθμία με τον Εθνικό έχει πλεονέκτημα.
Αν ο Εθνικός χάσει 3-0 ή 3-1 σετ από την Κηφισιά κινδυνεύει να μείνει κι εκτός 4αδας εφόσον κερδίσουν ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό (ακόμα και με 3-2) και ο Φοίνικας τον Παμβοχαϊκό μόνο με 3-0 ή 3-1.

Υπάρχει και ένα απίθανο σενάριο για τον Εθνικό που περνάει και σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει 3-2 τον Ολυμπιακό και ο Φοίνικας 3-0 ή 3-1 τον Παμβοχαϊκό θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Εθνικού, ΠΑΟΚ και Φοίνικα. Σε αυτή την περίπτωση η σειρά κατάταξης είναι: 1.ΠΑΟΚ (10β.), 2.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (5β.), 3.Φοίνικας Σύρου (4β.). Άρα ο Φοίνικας λαμβάνει την 5η θέση και μένει εκτός 4αδας.

Χωρίς Νικολάκη αλλά «με συνέχεια στο σερί»

Το σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα στον ΑΟΚ είναι η περίπτωση του αρχηγού και πασαδόρου Δημήτρη Νικολάκη που είναι τραυματίας (μυικό πρόβλημα κάτω από τη μέση) από τον αγώνα με το Αιγίνιο. Θα είναι στην 12αδα αλλά το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει βασικός ο Ίωνας Ρεζκ. Η Κηφισιά προέρχεται από εντυπωσιακό σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα και παρουσία στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Κυνηγάμε τη νίκη για να ανέβουμε στην 6η θέση που είναι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και το επιτυχημένο σερί, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν. Ο Εθνικός έχει καλή και δυνατή ομάδα με νεανική φλόγα και ανεβασμένη ψυχολογία. Πρέπει να παίξουμε καλά για να νικήσουμε».

 

Ο αγώνας δεν θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο το thrakisports θα βρίσκεται από νωρίς στο Ζηρίνειο και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα και φυσικά θα τον καλύψει live με περιγραφή και σχόλια από τους ανταποκριτές του στην Αθήνα Γιάννη Γιαγκίνη και Δημήτρη Αρβανιτίδη καθώς και από τον Γιώργο Πανταζίδη από την Αλεξανδρούπολη…