ΕΠΣ Εβρου: Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ορέστη-Καππαδοκίας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούολη: Λεωνίδας Κάλφας –  

Νίκη τίτλου πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (30/3) ο Ορέστης Ορεστιάδας στο ντέρμπι κορυφής με την Καππαδοκία, που διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία, με 2-1 και αποσπάστηκε πλέον με διαφορά επτά βαθμών από τη σημερινή αντίπαλο του θέτοντάς την ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρώτης θέσης τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μακιτσιάν αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για την τελική έκβαση του αγώνα. Η ομάδα της Ορεστιάδας ισοφάρισε στο 27’ με τον Ρουσίδη. Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι δύο αντίπαλοι είχαν από μία καλή στιγμή για να προηγηθούν. Στο 40ο λεπτό ο Μαρασλής δε μπόρεσε να αξιοποίησει την παράλληλη σέντρα του Τζελέπη και δύο λεπτά μετά το σουτ του Θεμελάκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βογιατζής.

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Καππαδόκες να έχουν αριθμητικό μειονέκτημα για χέρι του Παπαγεωργίου, το οποίο διαμαρτύρονται ότι ήταν ακούσιο. Στο 78’ έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι, όταν ο διαιτητής Σκινδρής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βάρναλη  στον Χαλιμακούδη κάτω από τις εντονότατες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο επιθετικός των γηπεδούχων διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Ορεστιάδας να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη, με την οποία έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, και την Καππαδοκία να διαμαρτύρεται εντονότατα για τα διαιτητικά σφυρίγματα.