ΕΠΣ Θράκης: Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ιάσμου-Φιλύρας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος  –  

Νέο ενδιαφέρον στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Θράκης έδωσε το θριαμβευτικό πέρασμα του ΑΟ Φιλύρας από την έδρα του πρωτοπόρου Ιάσμου με το εντυπωσιακό 4-0. Πλέον η διαφορά της Φιλύρας από το Μ. Αλέξανδρο μειώθηκε στους έξι βαθμούς κι ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πλέι οφ.

 Οι νικητές είχαν σε μεγάλη μέρα την επιθετική τετράδα που αποτελούνταν από τους Αμέτ Ερκάν, Σεφκέτ Σελήμ, Ντελή Χουσεΐν Ρετζέπ και Σερήφ Χασήπ, με τους δύο πρώτους να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Η ομάδα του Τάσου Μπόζη ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια σε αντίθεση με τον αντίπαλό της και εκμεταλλεύθηκε τους κενούς χώρους και τις αντεπιθέσεις φτάνοντας σ’ αυτό το μεγάλο σκορ.

Το 0-1 έκανε ο Σεφκέτ Σελήμ στο 21′. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιλύρα έδωσε χώρο και έβγαινε σε κόντρα επιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Σεφκέτ Σελήμ στο 61′. Ο Ίασμος πίεζε, είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να “ξεκλειδώσει” την άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Αμέτ Ερκάν στο 80′ και στο 82′.

Να σημειωθεί ότι ο Αμέτ Ερκάν με τα δύο αυτά τέρματα έφτασε τα 20 και έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Παγωνίδη του Ιάσμου (είναι τραυματίας και έχει χάσει αρκετά ματς).

Διαιτητής : Κουμπαράκης (Τριανταφύλλου – Παπαγεωργίου)
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Γ. Δίγκας) : Μπαϊράμ Ισμαήλ, Κερασιώτης (35’ Χασιώτης), Τουμπάν Μπουρχάν, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης (68’ Σιακήρ Εκρέμ), Ξενάκης, Γιαπρακτσής (46’ Κιουτσούκ Μεμέτ Αμέτ), Χατζητουλούσης, Κακουλίδης, Τσέκος, Καρβουνιάρης.
ΑΟ ΦΙΛΥΡΑΣ (Τ. Μπόζης): Μπουτσακτσή Εφτούν, Λουτφή Χαλήλ, Τικμέ Σαλή Ιμπραχήμ (87’ Γιαλοψός), Αμέτ Τσαούς Χασάν, Λατήφ, Χασάν Ομέρ, Σερήφ Χασήπ, Ντελή Χουσεϊν Ρετζέπ, Αμέτ Ερκάν (88’ Αχμέτ Αλή), Σεφκέτ Σελήμ, Κυπαρισσούδης.