Δικαίωση Μίλωνα για τον Νίκο Σαμαρά…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης  –  

Ηθική δικαίωση συνιστά για τους παίκτες και τους παράγοντες του Μίλωνα η απόφαση της αθλητικής δικαστίνας Κωνσταντίνας Γεωργούλια να μην μηδενιστεί η ομάδα του Μίλωνα επειδή αρνήθηκε να κατέβει να παίξει βόλεϊ την επομένη του ξαφνικού χαμού του Νίκου Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή η αθλητική δικαστής της ΕΣΑΠ Κωνσταντίνα Γεωργούλια στην πρώτη της συνεδρίαση εκδίκασε τις υποθέσεις μηδενισμού του Μίλωνα στον περίφημο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παμβοχαϊκό την επομένη του θανάτου του Νίκου Σαμαρά. Η δικαστής έκρινε πως δεν υπάρχει περίπτωση μηδενισμού του Μίλωνα στον εντός έδρας αγώνα με τον Παμβοχαϊκό παρά μόνο απώλεια αγώνα 3-0 όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα.
Το θέμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την διοίκηση, τους παίκτες και τους ανθρώπους του Μίλωνα καθώς αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφαση του να μην αγωνιστούν και να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου ορεστιαδίτη άσσου. Και αυτό έχει την σημασία του, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι πλέον αδιάφορη βαθμολογικά και έχει ήδη υποβιβαστεί στην Α2 Κατηγορία ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων (αλλά πάλευε για την παραμονή της όταν ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας, για τις 5 Ιανουαρίου).
Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η κατάθεση του εκπροσώπου του Μίλωνα Θανάση Μπελιγράτη, ο οποίος φανερά συγκινημένος περιέγραψε τις δύσκολες ώρες μετά την απώλεια του Σαμαρά, την σύγχυση αλλά και το βαρύ πένθος που οδήγησε τους παίκτες και τη διοίκηση στην απόφαση να μην αγωνιστούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με άλλη απόφασή της, η αθλητική δικαστής επέβαλε στον Παναθηναϊκό απαγόρευση μεταγραφών για όσο χρόνο υφίσταται η τελεσίδικη απόφαση οφειλής στον εβρίτη πρώην παίκτη του Ανδρέα Ανδρεάδη. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για την υπόθεση μηδενισμού που επέβαλε η ΕΕΑ καθώς αυτή θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα…