Υποδέχεται τον ΠΑΟΚ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  –  

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός διοργανώνει με πρωτοβουλία του το τμήμα στίβου του Εθνικού την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. 

Υποδέχεται την ομάδα του ΠΑΟΚ διοργανώνοντας αγώνες μεταξύ των αθλητών των δύο αδελφοποιημένων ιστορικών συνομήλικων σωματείων. Το στάδιο «Φώτης Κοσμάς» θα ανοίξει τις πύλες του για να φιλοξενήσει 60-70 αθλητές και αθλήτριες του «δικεφάλου του βορρά» που θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τους συνοδούς τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανταπόδοση της φιλοξενίας, αφού πριν από ένα περίπου μήνα , η αντίστοιχη αποστολή του Εθνικού έγινε δεκτή από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο στάδιο όταν και έγινε η αρχή της συνεργασίας των δύο σωματείων.

«Ο Εθνικός ξαναγράφει ιστορία την Κυριακή. Υποδεχόμαστε τη μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια της Βορείου Ελλάδας, αυτή του ΠΑΟΚ. Θα ναι μια χαρούμενη ημέρα αφού θα υποδεχθούμε 60-70 αθλητές από τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειές τους. Είναι έτσι και μια ευκαιρία μέσα από μια αθλητική συνάντηση να αναδείξουμε και μέρος του αθλητικού τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθεί και να φέρει οφέλη για την περιοχή. Βεβαία κύριος στόχος ο αθλητισμός» δηλώνει ο έφορος του τμήματος στίβου του Εθνικού Κώστας Πατερόπουλος.

Όπως σημείωσε, το τμήμα στίβου του Εθνικού κάνει συνεχή βήματα ανάπτυξης ώστε να επιστρέψει στο επίκεντρο ο κλασικός αθλητισμός. «Προσπαθούμε να φέρουμε όλο και περισσότερο κοντά μας και είμαστε σαν άθλημα το πρώτο σε μαζικότητα αφού μόνο ο Εθνικός διαθέτει περί τα 300 παιδιά».

Σε ότι αφορά τη νέα στόχευση των συνεργασιών και ανοιγμάτων που κάνει ο Εθνικός προς άλλα σωματεία ο κ. Πατερόπουλος επισημαίνει ότι «ερχόμαστε σε επαφή με σωματεία για να έχουμε συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών ώστε να περάσουμε σε άλλο στάδιο και να κάνουμε τον στίβο και πάλι πρωταγωνιστή. Τόσο η επαφή μας με τη Δωδώνη, αυτή και του ΠΑΟΚ, όσο και η πρόσφατη με την Αδριανούπολη μας ανοίγει φτερά για κάτι καλύτερο. Μας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, μας κάνει να κοιτάξουμε και λίγο παραέξω. Να δώσουμε και να πάρουμε».

Επόμενοι αγώνες-εκδρομή για τους νεαρούς Εθνικούς, στα τέλη Μαΐου στην Ορεστιάδα και στο τέλος Ιουνίου στην Ανδριανούπολη. Μέχρι τότε υπάρχουν οι επίσημοι αγώνες του ΣΕΓΑΣ για Θράκη και Αν.Μακεδονία.