Το ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης για τον αθλητισμό ΑΜΕΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  –  

Στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με θέμα «ο εθελοντισμός στον αθλητισμό ΑΜΕΑ» την Τετάρτη 27 Mαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι μαθητές του ερευνητικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σειρά εργασιών τους (τραγούδια, βίντεο, απαγγελία κειμένων, ερευνητικές εργασίες , βιωματική γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα).

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης π. Απόστολος Καβαλιώτης , ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου κ. Παναγιώτης Ζιαγάκης, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου κ. Ευαγγελία Κοσμαδάκη, ο Υποδιευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξ/πολης κ. Δημήτριος Μαλκόπουλος, ο πρωταθλητής ποδηλασίας κ. Κωνσταντίνος Δεληγιώργης, η πρόεδρος του Α.Σ. ΑΜΕΑ «Κοτινος» κα. Έλσα Ταχαή και η προπονήτρια του συλλόγου κα. Δάφνη Δεληγιάννη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για θέματα εθελοντικής υποστήριξης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Όπως τόνισε ο Πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, «…ακόμη και τώρα γεννιέται σε κάποιο σημείο της γης ένα παιδί με κάποια ατέλεια. Ακόμη και σήμερα, παρ όλη τη ευαισθητοποίηση που υπάρχει στο θέμα της αναπηρίας, το ένα τρίτο του πλανήτη μας συνεχίζει να μην παρέχει ιατρικά και εκπαιδευτικά μέσα, το άλλο τρίτο απομακρύνει βίαια μαθητές με ΕΕΑ από τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης ,ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο, όσο κι αν πραγματικά ή όχι προσπαθεί, συνεχίζει να τους ξεχωρίζει και να τους “κολλά” ετικέτες».

Το μήνυμα των μαθητών & καθηγητών του προγράμματος :

– Ακόμη απαιτείται αρκετός δρόμος και περίσσεια προσπάθεια για να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και να αποδεχτούμε με όρους πολιτισμού και ανθρωπισμού τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

– Το Σχολείο είναι ο πλέον ασφαλής και αποδοτικός χώρος για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια αλλαγής αντιλήψεων , στάσεων ζωής και ανάπτυξης ύψιστων κοινωνικών και ανθρωπιστικών αξιών

 

Συγκέντρωση ρούχων, αθλητικού υλικού, βιβλίων και παιχνιδιών

Παράλληλα, πάντα στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με θέμα «Ο εθελοντισμός στον αθλητισμό ΑΜΕΑ» οι μαθητές και υπεύθυνοι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης θα προβούν στη συγκέντρωση ρούχων (παιδικά ρούχα, κυρίως αθλητικά, έως 16 ετών), αθλητικού υλικού, βιβλίων και παιχνιδιών, τα οποία και θα διατεθούν στον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Έβρου, στο ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης και στον Α.Σ. ΑΜΕΑ « Κότινος» τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Όσοι από τους συμπολίτες επιθυμούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, με σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία συγκέντρωσης ξεκίνησε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και θα διαρκέσει ένα μήνα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου (1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, Κατακουζηνού 16, τηλ. 25510-26088 & 6934640635 κ. Παπαπαντελής Νικήτας).