Το ΔΣ της ΕΠΟ για τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ την Παρασκευή (29/3), εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Δ’ Εθνικής, για τους ομίλους των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, αλλά και το θέμα των αδειοδοτήσεων σε όλες τις κατηγορίες.

Πρόθεση της ΕΠΟ ήταν να μην αλλάξει δραματικά τη σύνθεση των ομίλων για τους αγώνες μπαράζ, διατηρώντας στον ίδιο όμιλο τις ομάδες από Αθήνα και Πειραιά, αλλά και να βάλει στον ίδιο όμιλο τις δύο ομάδες της Μακεδονίας. Αυτό λοιπόν έγινε πράξη, ενώ στον ίδιο όμιλο μπήκαν και οι πρωταθλητές ΕΠΣΑΝΑ και ΕΠΣΔΑ.

Στόχος αυτής της κίνησης, ήταν να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση από Ενώσεις στη Γ’ Εθνική με δεδομένο ότι από τους 14 ομίλους ανεβαίνει φέτος μόνο η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη. Έτσι, δεν άλλαξε τίποτα στα όσα ξέραμε ότι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Εβρου, Θράκης, Ξάνθης και Καβάλας θα παίξουν μεταξύ τους ένα μίνι πρωτάθλημα ώστε να ανέβει μια ομάδα στην Γ’ Εθνική (και να κάνει παρέα στον Εβρο Σουφλίου και τον ΠΑΟ Κοσμίου που εξασφάλισαν την άνοδο από την Δ’ Εθνική).

Αναλυτικά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ (στο οποίο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες συμμετείχαν και ο κομοτηναίος Μάνος Γαβριηλίδης καθώς και ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης) ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις:

– Να εφαρμοστεί η εισήγηση της Super League για την αδειοδότηση των συλλόγων της. Επίσης, να προβλεφθούν κριτήρια αδειοδότησης για τους συλλόγους της Football League και για τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν στην Γ’ Εθνική.

– Να συγκροτηθούν οι όμιλοι του πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική της περιόδου 2013-2014. Τα δεκατέσσερα γκρουπ είναι τα ακόλουθα:
 
1ος Ομιλος
 Εβρος
 Θράκη
 Καβάλα
 Ξάνθη

 
2ος Ομιλος
 Δράμα
 Μακεδονία (Πρωταθλητής)
 Μακεδονία (Δευτεραθλητής)
 Σέρρες
 
3ος Ομιλος
 Ημαθία
 Κιλκίς
 Πέλλας
 Χαλκιδική
 
4ος Ομιλος
 Γρεβενά
 Καστοριά
 Κοζάνη
 Φλώρινα
 
5ος Ομιλος
 Ηπειρος
 Θεσπρωτία
 Κέρκυρα
 Τρίκαλα
 
6ος Ομιλος
 Θεσσαλία
 Καρδίτσα
 Λάρισα
 Πιερία
 
7ος Ομιλος
 Βοιωτία
 Εύβοια
 Ευρυτανία
 Φθιώτιδα
 
8ος Ομιλος
 Αιτωλοακαρνανία
 Αρτα
 Πρέβεζα
 Φωκίδα
 
9ος Ομιλος
 Αθήνα (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου)
 Αθήνα (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου)
 Πειραιάς (Πρωταθλητής 1ου Ομίλου)
 Πειραιάς (Πρωταθλητής 2ου Ομίλου)
 
10ος Ομιλος
 Κυκλάδες
 Λέσβος
 Σάμος
 Χίος
 
11ος Ομιλος
 Ανατ. Αττική
 Δυτ. Αττική
 Δωδεκάνησα
 Κορινθία
 
12ος Ομιλος
 Αχαϊα
 Ζάκυνθος
 Ηλεία
 Καφαλληνία

13ος Ομιλος
 Αργολίδα
 Αρκαδία
 Λακωνία
 Μεσσηνία
 
14ος Ομιλος
 Ηράκλειο
 Λασίθι
 Ρέθυμνο
 Χανιά