Ποιοι θυμήθηκαν και ποιοι ξέχασαν το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

Ανακοίνωση συγχαρητηρίων εξέδωσε η ομάδα της Ορεστιάδας για την μεγάλη επιτυχία του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

“Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θέλει να εκφράσει τα ποιο θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές-αθλητές του πρώτου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας που με μεγάλη τόλμη και δύναμη κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα κάτι που είναι πολύ δύσκολο αλλά και τόσο εύκολο αν το θες με όλη σου την ψυχή, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σχολείων Ελλάδας δεν μπορεί παρά να μας κάνει περήφανους για τους φέρελπις νέους της ακριτικής περιοχής μας”.

Αίσθηση μας προκαλεί πάντως το γεγονός ότι τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής, όπως για παράδειγμα ο Ορέστης Ορεστιάδας, παίκτες του οποίου αποτελούν κάποιοι από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, δεν εξέδωσαν κάποια σχετική ανακοίνωση. Και δεν αναφερόμαστε τώρα αλλά και την περασμένη εβδομάδα, αφού η επιτυχία ήταν ήδη από την στιγμή που υπήρξε η πρόκριση στο φάιναλ φορ και όχι μόνο η συμμετοχή στον τελικό.

Τα συγχαρητήρια πρωτίστως αξίζουν στα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές τους, καθώς και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου αλλά και γενικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έκαναν οτιδήποτε εφικτό για να προσφερθούν τα απαραίτητα στα παιδιά. Ενίοτε όλα αυτά γίνονταν κόντρα και στις πολλές ατέλειες της διοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, με κορυφαία (απαράδεκτη) στιγμή εκείνο το… “περίμενε” επί μία και πλέον ώρα στη μέση του πουθενά, μετά το τέλος του ημιτελικού, επειδή είχε φύγει το λεωφορείο που θα μετέφερε την ομάδα στο ξενοδοχείο και δεν είχε έρθει άλλο.

Συγχαρητήρια θυμήθηκε να δώσει μετά τον τελικό και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, αλλά επίσης δεν διαπιστώσαμε ότι ήταν κοντά στα παιδιά σε όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους αυτής. Για να μην μιλήσουμε για λοιπούς πολιτικούς του Έβρου, μερικοί από τους οποίους βρίσκονταν στην Αθήνα αυτές τις μέρες αλλά δεν ήρθαν έστω για τα μάτια του κόσμου στο γήπεδο ή έστω στο ξενοδοχείο. Άλλωστε η Φυλή όπου βρίσκονταν το γήπεδο πέφτει… μακριά, όπως στα μάτια ορισμένων είναι και η Ορεστιάδα. Και η παντελής απουσία όλο αυτό το διάστημα δεν μπορεί να εξαγνιστεί με δυο αράδες δηλώσεις ή συγχαρητήριες ανακοινώσεις…