Ανακοινώθηκε! Στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ η ΣΕΚΑΠ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβαν Σαββίδης συνεχίζει το επιχειρηματικό μπάσιμό του στην Ελλάδα, αποκτώντας πλέον το 85% των μετοχών της γνωστής θρακιώτικης καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που εδρεύει στην Ξάνθη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του thrakisports.

Ο Ιβάν Σαββίδης και η εταιρία του “Donskoy Tabak” κέρδισαν τον διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας έναντι των υπόλοιπων τριών εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον (η γαλλική “Biosyntec S.A.”, η τουρκική “European Tobacco A.S.” και η ελληνοτουρκική συνεργασία των “Seba/Ελγέκα”). Η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ έχει ως εξής:

“Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει, στο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συν/κής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, την ανακήρυξη της εταιρίας DONSKOY TABAK JSC ως Προτιμητέου Υποψήφιου και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή”.

Πλέον, η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη “Donskoy Tabak JSC” συγκεντρώνει περίπου το 85% των μετοχών της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας Α.Ε. ΣΕΚΑΠ, αφού, ως γνωστό, είχε έρθει σε συμφωνία και με τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ), δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, για να του μεταβιβαστεί το 34,18% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ. Η ΣΕΚΕ είχε συμφωνήσει με τον Σαββίδη, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο 54χρονος ομογενής επιχειρηματίας μετρά πλέον τρεις επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα (τον ΠΑΟΚ, το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” και πλέον την ΣΕΚΑΠ). Μένει να δούμε αν αυτή η έλευση του Σαββίδη στην Θράκη θα περιοριστεί μόνο στην ΣΕΚΑΠ ή αν θα επεκταθεί και στον αθλητικό τομέα, καθώς φημολογείται μπάσιμο στην περιοχή με όχημα τον ΠΑΟΚ…