Θα συμμετάσχει το Κόσμιο στο Κύπελλο Ερασιτεχνών;

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

Άγνωστο είναι αν θα συμμετάσχει ο φετινός κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης ΠΑΟ Κοσμίου στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Σε αντίθεση με πέρυσι που αναβλήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, φέτος η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί αλλά με προαιρετική συμμετοχή των ομάδων, ώστε να μην έχουν κυρώσεις όσες δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα ταξίδια.

Ωστόσο οι κυρώσεις αυτές μπορεί να μην υφίστανται αν δεν δηλώσεις συμμετοχή, θα υπάρξουν όμως αν κάποια ομάδα δηλώσει συμμετοχή και τελικά δεν κατέβει στα παιχνίδια. Για αυτό και όλοι οι σύλλογοι καλούνται νδηλώσουν από τώρα αν θα συμμετάσχουν ή όχι.

Στο Κόσμιο, ανακουφισμένοι από την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία την περασμένη Κυριακή, ακόμα πάντως δεν έχουν αποφασίσει αν θα κατέβουν ή όχι. «Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσουμε διεξοδικά με τον πρόεδρο», είπε σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας Σάββας Αϊβάζης.

Ο ίδιος τόνισε ότι θέλει να δοθούν αγώνες και να συνεχιστούν επίσης οι προπονήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ο σχεδιασμός και να μπουν οι βάσεις για το ρόστερ που θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας της Κομοτηνής στην Γ’ Εθνική την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρόεδρος Στέφανος Ζέκος, που με την σειρά του ψάχνει να βρει χορηγούς για να δει αν καλύπτονται τα έξοδα για συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Γιατί με το ιδιόμορφο σύστημά του μπορεί να κληρωθείς με το Σουφλί, μπορεί όμως να κληρωθείς και με κάποια ομάδα της Κρήτης. Και αν έχεις δηλώσει συμμετοχή, θα έχεις τελικά τα χρήματα για να ανταπεξέλθεις σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι ώστε (συν τοις άλλοις) να μην φας και τιμωρία αφαίρεσης βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα;