Πρωταγωνιστές οι αθλητές του Εθνικού στα Γιάννενα

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διεύρυνε τα σύνορά του, ενώνοντας το στίβο της Ανατολικής με την Δυτική Ελλάδα μέσα από την αδελφοποίηση με την ΕΚΑ Δωδώνης Ιωαννίνων.

Ετσι η φιλοξενία από το ηπειρώτικο σωματείο το περασμένο σαββατοκύριακο είχε αγωνιστικά αλλά και τουριστικά οφέλη για τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης. Το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού έκανε πραγματικότητα το στόχο που είχε θέσει από την αρχή της φετινής χρονιάς και έτσι, μετά την αδερφοποίηση με την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, αδελφποιήθηκε και με την ΕΚΑ Δωδώνης στα Γιάννενα, ενώνοντας αθλητικά την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα.

Η ΕΚΑ Δωδώνης, μία ανερχόμενη δύναμη του κλασσικού αθλητισμού πανελληνίως, με όνομα σύμβολο για την περιοχή, με καλή οργάνωση και σπουδαίους αθλητές (πχ.Περικλή Ιακωβάκη), διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία την Δωδωναία Συνάντηση Στίβου στα Ιωάννινα.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, μετά από δυο μήνες βροχής, χιονιού και αέρα στα πανέμορφα Ιωάννινα, με τις γύρω βουνοκορφές όμως πάντα  πανέμορφα ασπρισμένες, οι 30 μικροί αθλητές και αθλήτριες της ομάδας του Εθνικού, μαζί με τους γονείς τους, έζησαν ένα αξέχαστο διήμερο, από αγωνιστικής και τουριστικής άποψης.

Σε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση που θύμιζε κλασσικό meeting στίβου , με 300 περίπου συμμετοχές αθλητών και αθλητριών έως 15 ετών, συμμετοχή 6 σωματείων των γύρω περιοχών (ΕΚΑ Δωδώνη, ΑΓΣ Ιωαννίνων, ΑΟ Σπάρτακου Ιωαννίνων, Πρωτέα Ηγουμενίτσας, ΓΣ Λευκάδας και ΑΣ Φίλανδρου Λευκάδας), με γεμάτη κερκίδα, όλοι οι παρόντες, αθλητές και γονείς απόλαυσαν μια γιορτή χαράς με πολλές συγκινήσεις.

Τα παιδιά του Έβρου παρά την κούραση των 500 χλμ, έκαναν σχεδόν όλα ατομικά ρεκόρ, κέρδισαν όλα τους μετάλλια και φυσικά εντυπωσίασαν τους φιλάθλους με τις επιδόσεις, την ομοιόμορφη εμφάνιση, το ήθος και την ομαδικότητα.

Ο ΜΓΣ Εθνικός άνοιξε την παρέλαση των ομάδων, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ Δωδώνης καλωσόρισε την αποστολή του ΜΓΣ Εθνικού προσφέροντας τοπικό καλάθι προϊόντων, ενώ ανταλλάχθηκαν λάβαρα και αναμνηστικά μεταξύ των δύο ομάδων.

Όλοι οι αθλητές του Εθνικού και της Δωδώνης αγωνίσθηκαν με το μπλουζάκι της ΕΚΑ, με τα σήματα και των δύο ομάδων στο στήθος τους.

Από την ομάδα του Εθνικού πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Ζωή Ηλιοπούλου στο Ύψος ΠΚΑ’, Αντώνης Πατερόπουλος στο Ύψος ΠΠΑ’, Δημήρης Τζινλής στο Μήκος ΠΠΑ’, Ελένη Τσομακιάν στο Μήκος ΠΚΑ’, Λεωνίδας Γρένδας στη Σφαίρα ΠΠΑ’, Ανδρονίκη Χωρινού  στο Μήκος Μίνι, Μαρία Ζουπίδου στη Σφαίρα ΠΚΒ’, Βαγγέλης Τζινλής  στη Σφαίρα ΠΠΒ’.

Δεύτερες θέσεις οι: Αλεξιάδη Χριστίνα στα 60 εμπόδια ΠΚΒ’, Γκαϊντατζής Δημήτρης στα 1000μ ΠΠΒ’, Αραμπατζής Παντελής στα 60 εμπόδια ΠΠΒ’, Σπουρίτα Ελευθερία στο Μήκος ΠΚΒ’, Λιμπέρη Αμαλία στα 1000μ ΠΚΑ’.

Τρίτη θέση η Κοντάρα Στέλλα στα 1000μ ΠΚΒ’.

Στην πρώτη εξάδα οι: Γεωργίτση Μαρίνα και Αντωνίου Κων/να στα 60μ. ΠΚΒ’, Ηλιοπούλου Φωτεινή στο Ύψος ΠΚΒ’, Τριανταφυλλίδου Μαρία στη Σφαίρα ΠΚΒ’, Πούφτσης Χρήστος, Πούφτση Ζαχαρένια και Κοντάρας Σωτήρης στα 30μ Προμίνι, Ζυγερίδου Ηλιάνα και Πούφτση Βασιλική στα 50μ Μίνι, Παπάζη Ιωάννα στο Μήκος Μίνι, Βαρσάμη Μάρια στα 150μ ΠΚΑ’.

Τέλος οι σκυταλοδρομίες του Εθνικού σε όλες τις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κατέκτησαν μετάλλια.

Η εκδρομή αυτή για την αποστολή του Εθνικού είχε και τουριστικά οφέλη, με επίσκεψη στα νησάκι και στο μουσείο του Βρέλλη.

Μοναδική εμπειρία ήταν η συνεύρεση των ομάδων της Δωδώνης και του Εθνικού σε κοινό δείπνο σε πανέμορφο παραλίμνιο εστιατόριο των Ιωαννίνων, που οι άνθρωποι των Διοικήσεων, προπονητές, γονείς και αθλητές, βρέθηκαν πνευματικά και ψυχικά πολύ κοντά.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Εθνικού ευχαριστεί «από καρδιάς την ομάδα τις ΕΚΑ Δωδώνης, που δέχθηκε την πρόταση της αδερφοποίησης, που μας προσκάλεσε στα πανέμορφα Ιωάννινα και που μας φιλοξένησε μοναδικά. Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ομάδας Πέτρο Αρλέτο και το συμβούλιο της ομάδας και στον μοναδικό one man show Κώστα Λώλη, αρχιπροπονητή και εγκέφαλο της ομάδας. Αναμένουμε με προσμονή την ανταπόδοση της επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη, με τον πήχη της φιλοξενίας να είναι πια πολύ ψηλά»