Ελεύθερος ο Ντέμης: «Είμαι καθαρός, δεν χρωστάω»

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ.

Είμαι καθαρός, δεν χρωστάω σε κανέναν» τόνισε αμέσως μετά ο αλεξανδρουπολίτης  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. O πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως το πρωί στην ΓΑΔΑ προκειμένου να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την περίοδο που είχε στα χέρια του το τιμόνι της ΠΑΕ.

Στον Νικολαϊδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη ύψους 35 εκ. ευρώ με τον ίδιο να τονίζει, μετά την παρουσίασή του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ότι είναι καθαρός. Υποστήριξε ότι επί των ημερών του όλα είναι ρυθμισμένα και ότι η ΑΕΚ δεν χρωστούσε ούτε μισώ ευρώ σε ΦΠΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς πρέπει να καταλογιστεί η ευθύνη σε όσους ανήκει. «Για εμάς που είμαστε ΑΕΚ πρέπει να σωθεί η ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης:

Για τη σύλληψή του και τις κατηγορίες: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου τα οποία ήταν σε ρύθμιση, αλλά χάθηκε η ρύθμιση από την ώρα που έφυγα, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, κάτι το οποίο το περιμέναμε. Θεωρώ ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε, ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι. Δε θα κρίνω εγώ ποιος έχει την ευθύνη για τα χρέη της ομάδας».

Για το ποιος ευθύνεται για το χρέος: «Εγώ μπορώ να σας πω για μένα, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο γιατί πολλή λάσπη έπεσε ότι δεν πλήρωνα, ότι υπήρχε κακή περίοδος. Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στον ΦΠΑ, μάλιστα υπήρχε και χρεωστικό ΦΠΑ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί. Από κει και πέρα το τι έγινε δεν το ξέρω, αν και να το ήξερα δεν θα ήθελα να πω γιατί δεν είναι δουλειά μου να πω».

Για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Τα χρέη της ΠΑΕ συνολικά νομίζω είναι 27-28 εκ ευρώ. Τα χρέη που βγαίνουν έχουν να κάνουν με χαμένες ρυθμίσεις του άρθρου 44, με χαμένες ρυθμίσεις της εφορίας, στα οποία έχουν μπει πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη, έτσι πρέπει να γίνει. Ο καθένας να έρθει και να αποδείξει τι έγινε στην περίοδο του γιατί υπάρχει η ομάδα μας, η οποία είναι χρεωμένη, πεθαίνει και θα πρέπει και να τα αποδείξουν αυτά, αλλά και για μας που είμαστε ΑΕΚ θα πρέπει να σωθεί η ομάδα μας πρώτα».