Τιμήθηκε στα Άβδηρα η παραολυμπιονίκης Σεμιχά Ριζάογλου

 

Την παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Σεμιχά Ριζάογλου, που έχει καταγράψει σημαντικές διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία, βράβευσε ο Δήμος Αβδήρων σε ειδική εκδήλωση στο Σέλερο, την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

 Ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης επέδωσε τιμητική πλακέτα στη νεαρή αθλήτρια με αναπηρία, η οποία τυγχάνει δημότης Αβδήρων αν και μένει πλέον μόνιμα στην Αθήνα εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων.

Η τιμώμενη δήλωσε αμέσως μετά: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δήμο γιαυτή την τιμή που μου έκανε. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να έχουμε περισσότερα βραβεία και διακρίσεις». Ανέφερε ακόμα ότι η βράβευση αυτή από το Δήμο της δίνει μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια  και πρόσθεσε: «Είμαι η μόνη αθλήτρια στην περιοχή της Ξάνθης με αναπηρία και είναι αλήθεια ότι έχω κατακτήσει αρκετά πράγματα. Ως προς τον επόμενο στόχο, αυτός είναι η συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, το 2016».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που αυτή η αθλήτρια είναι δημότης μας και επιλέξαμε να την τιμήσουμε την ημέρα της Εθνικής Γιορτής. Θα σταθούμε δίπλα της και θα την βοηθήσουμε και ελπίζουμε ότι θα φέρει και  ένα χρυσό μετάλιο στο Δήμο».

Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις το χρυσό μετάλλιο είναι από μόνος του ο αγώνας που δίνουν οι συγκεκριμένοι αθλητές. Και για αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τους θυμούνται και τους τιμούν για την προσπάθειάς τους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων…