Μάγκες! Στον τελικό το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Στον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού  Πρωταθλήματος προκρίθηκε το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Οι μαθητές του ακριτικού σχολείου νίκησαν με 1-0 στον ημιτελικό το Λύκειο Στυλίδας και στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης (28/3) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο των πρωταθλητών Ελλάδος απέναντι στο Λύκειο Καλαμαριάς.

Ο ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη, παρά το φτωχό σκορ. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 52ο λεπτό ο Ηλίας Οτέμπερης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα της Ορεστιάδας όταν από εκτέλεση φάουλ η μπάλα προσέκρουσε στο χέρι ενός από τους παίκτες που απάρτιζαν το τείχος. Μέχρι εκείνο το σημείο η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω – κάτω, με τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες να τις έχει η (τυπικά γηπεδούχος) Στυλίδα αλλά τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Παναγιώτη Οτέμπερη να κατεβάζει τα ρολά στα γκολποστ των Θρακιωτών.

Στο πρώτο 35λεπτο (τόσο κρατάει το κάθε ημίχρονο στα σχολικά πρωταθλήματα με εξαίρεση τον τελικό) η Στυλίδα είχε για περισσότερη ώρα στην κατοχή της την μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά η πιο κλασική χάθηκε και πάλι από την Ορεστιάδα όταν ο Οτέμπερης ελίχθηκε από δεξιά, πέρασε τρεις παίκτες, έκανε την παράλληλη μπαλιά που πέρασε πάνω από την γραμμή χωρίς να βρεθεί κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 52’ με το πέναλτι του Ηλία Οτέμπερη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες αλλά και τους περίπου δέκα ορεστιαδίτες συγγενείς παικτών που ήρθαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο γήπεδο Πανοράματος Νέων Λιοσίων. Από το σημείο εκείνο η Στυλίδα είχε μια φλύαρη κατοχή, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία, αφού το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας έκλεισε όλους τους διαδρόμους.

Σε αντίθεση με τον ημιτελικό που έγινε σε πλαστικό χορτάρι, ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Θρασύβουλου στην Φυλή. Ήδη πάντως, με την πρόκρισή τους στον τελικό οι παίκτες του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας εξασφάλισαν τα προνόμια των μορίων που δίνονται στους πανελληνιονίκες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αντίπαλος στον μεγάλο τελικό θα είναι η ομάδα του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς, που κέρδισε νωρίτερα στον άλλο ημιτελικό την Κω επίσης με 1-0. Ο νικητής πέρα από τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος για το σχολικό έτος 2012-2013 θα αποκτήσει και το δικαίωμα να εκπροσωπήσει στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μπορντό της Γαλλίας τον Μάιο.

Το thrakisports βρέθηκε κοντά στην προσπάθεια του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και στην συνέχεια θα μεταφέρει πλήρες οπτικό και φωτογραφικό υλικό από τον ημιτελικό αλλά και όσα έγιναν μετά στα αποδυτήρια. Το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκεται και στο γήπεδο του Θρασύβουλου και θα μεταδώσει live τον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων ανάμεσα στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και το Λύκειο Καλαμαριάς.

ΕΠΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Π. Οτέμπερης, Μπουργούδης, Κιτσικούδης, Γοδόσης, Πετράς, Ντινούδης (62’ Σακισλής), Πεχλιβανίδης, Ρούμογλου, Καράμπελιας (70’ Τσακίρης), Η. Οτέμπερης, Μπαξεβανίδης (36’Βλασσίδης).