Βράβευσε τον Ρεχάγκελ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό που έφερε στην κορυφή της Ευρώπης την Ελλάδα Ότο Ρεχάγκελ βράβευσε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι ο κομοτηναίος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται στην Αθήνα ως απεσταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με σκοπό να αλλάξει το σε βάρος της Γερμανίας κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Στον αρχικό του προγραμματισμό ήθελε να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ωστόσο μετά την “κίκκινη κάρτα” που έφαγε από το μέγαρο της Ηρώδου Αττικού αλλά και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, περιορίστηκε σε συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον θρακιώτη υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που έχει αναλάβει την προσέγγιση με τους Γερμανούς από ελληνικής πλευράς.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση – βράβευση στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία παραβρέθηκε και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Ελλάδας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ (που έχει καταντήσει… κολλητός με τον Στυλιανίδη, αφού πριν δυο μήνες τον φιλοξένησε στην Γερμανία και μάλιστα πήγαν μαζί στην Αλιάνζ Αρίνα για να δουν την Μπάγερν Μονάχου και σύμφωνα με τις διαρροές που τότε υπήρξαν, να επιχειρήσει ο κομοτηναίος πολιτικός να κλείσει φιλικό του Πανθρακικού με την φημισμένη βαυαρική ομάδα).

Κατά τη βράβευση του Ρεχάγκελ, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Έλληνες. Παράλληλα, όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους για να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Ρεχάγκελ «να ξαναφορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και να μεταφέρει στη γερμανική κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σέβονται τις συμφωνίες τους, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και υφίστανται με υπομονή απίστευτες θυσίες διότι πιστεύουν στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης που σέβεται την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως για την ελληνογερμανική συνεργασία Ότο Ρεχάγκελ «να συμβάλει στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Μιλώντας στο thrakisports, ο κ. Στυλιανίδης αποκάλυψε ότι εξέφρασε στον Ότο Ρεχάγκελ, τον οποίο είχε την ευκαιρία πρώτη φορά να γνωρίσει από τόσο κοντά και να συζητήσει μαζί του, την χαρά του που στην ομάδα του 2004 που κατέκτησε το Euro της Πορτογαλίας εμπιστεύθηκε έξι ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Θοδωρή Ζαγοράκη, Ζήση Βρύζα, Ντέμη Νικολαΐδη, Στέλιο Βενετίδη, τον κομοτηναίο πλέον Δμήτρη Σαλπιγγίδη και το σερραίο Άγγελο Χαριστέα που ήταν και ο σκόρερ του τελικού). Παράλληλα τον προσκάλεσε στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, για να εισπράξει την απάντηση ότι θα το πράξει με πρώτη ευκαιρία, αφού έχει τις καλύτερες εικόνες από τα ταξίδια του στην Ξάνθη και θα ήθελε πολύ να γνωρίσει την υπόλοιπη Θράκη και ιδιαιτέρως το νησί της Σαοθράκης…