Είναι παράδοση μετά από αθλητικές επιτυχίες να σπεύδουν οι πολιτικοί για… συγχαρητήρια, ενίοτε και για φωτογραφίες.
Ετσι λοιπόν, δύο βουλευτές Έβρου έσπευσαν να βγάλουν τις τελευταίες ημέρες συγχαρητήριες ανακοινώσεις για τις επιτυχίες ομάδων των εκλογικών τους περιφερειών.
Ο Άκης Γεροντόπουλος της ΝΔ από την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι Χρυσοί Έφηβοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης απέδειξαν ότι διαθέτουν την καλύτερη φουρνιά παικτών στις μικρές ηλικίες. ΣΥΓXAΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ“.
Αλλά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που προέρχεται άλλωστε και από τον αθλητικό χώρο, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση όπου συνεχάρη όχι μόνο τους εφήβους του Εθνικού αλλά και τα Λύκεια Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης που διακρίνονται στα σχολικά πρωταθλήματα. Αναλυτικά:
“Πέρνοντας αφορμή από τις μεγάλες επιτυχίες των αναπτυξιακού αθλητισμού του Ν. Έβρου, ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μαρίνος Ουζουνίδης θα ήθελε να συγχαρεί συγκεκριμένα:
1) Την εφηβική ομάδα πετοσφαίρισης του Μ.Γ.Σ. Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την κατάκτηση του Πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος που έκανε περήφανους και χαρούμενους όχι μόνο τους φιλάθλους βόλεϊ αλλά και όλους τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου.
2) Τη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδος για την μεγαλειώδη πρόκριση στο Final-4 του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων που θα διεξαχθεί στις 27-28 Μαρτίου στην Αθήνα και να ευχηθεί καλή δύναμη στην δύσκολη αποστολή της.
3)Τη σχολική ομάδα βόλεϊ του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης που ως πρωταθλήτρια Αν. Μακεδονίας και Θρακης θα προσπαθήσει να επαναλάβει τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών με την ευχή να κατακτήσει φέτος την κορυφή της Ελλάδος.
Ο Έβρος, ο πιο ακριτικός νομός της χώρας μας, αποτελεί φυτώριο παραγωγής διακεκριμένων αθλητών και ομάδων, που κοσμούν τον Ελληνικό αθλητισμό,
και απαιτεί την προσοχή και την αρωγή της Ελληνικής πολιτείας για την συνέχιση αυτής της απόλυτα επιτυχημένης προσπάθειας, η οποία δυστυχώς πραγματοποίειται με ελλειπέστατες αθλητικές υποδομές, που σε αρκετές περιπτώσεις υπολειτουργούν”