Στο δρόμο για την Αθήνα το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας!!!

Στον δρόμο για την Αθήνα, όπου Τετάρτη και Πέμπτη διεξάγεται το φάιναλ φορ του Σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων, βρίσκεται το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας.

Οι ποδοσφαιριστές – μαθητές ξεκίνησαν το πρωί με πούλμαν το ταξίδι τους για την Ορεστιάδα και ήδη βρίσκονται κοντά στα Τέμπη, όπως ενημέρωσε το thrakisports ο γυμναστής της ομάδας Κώστας Βενετίδης. Παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού, όλα τα παιδιά κατεβαίνουν με αισιοδοξία στην Αθήνα για να παίξουν δύο αγώνες, έναν το πρωί της Τετάρτης στο γήπεδο Πανοράματος Ν. Λιοσίων και έναν την Πέμπτη, είτε τον μικρό είτε τον μεγάλο τελικό. Ο αντίπαλος του ημιτελικού θα γίνει γνωστός μετά από κλήρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 το βράδυ.

«Με τα παιδιά το τελευταίο διάστημα έχουμε μιλήσει πάρα πολύ για την σημασία αυτών των αγώνων και το μέγεθος αυτών  που έχουν καταφέρει και αυτών  που στην πραγματικότητα αυτή την στιγμή εκπροσωπούν. Πλέον δεν εκπροσωπούν απλά των εαυτό τους ή απλά το σχολείο τους αλλά είναι πρεσβευτές, μέσα από αυτήν την διαδικασία, μιας ολόκληρης περιοχής, μιας ακριτικής περιοχής, της Ορεστιάδας αλλά και ολόκληρης της Θράκης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Όσο για την πορεία αυτή, θα έλεγα ότι  είναι μια διδακτική διαδρομή, μοιάζει με ένα ταξίδι που τις δυσκολίες του προσπαθείς να τις ανιχνεύσεις, διότι δεν τις γνωρίζεις, απλά τις φαντάζεσαι και προχωράς με μόνο γνώμονα τις δικές σου δυνάμεις, τα δικά σου προτερήματα, γιατί στην ουσία αυτά είναι που γνωρίζεις» λέει ο εκπαιδευτικός Κώστας Βενετίδης.

Ο διευθυντής του σχολείου και αρχηγός της αποστολής στον προημιτελικό της Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Γκουτζέρης, που δέχτηκε το καλύτερο δώρο για την ονομαστική του εορτή το περασμένο Σάββατο,  με  δηλώσεις του στο Ράδιο Έβρος τόνισε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ευτυχισμένοι για αυτήν την τεράστια επιτυχία, πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που σήμερα απέδειξαν ότι με θέληση και αυτοσυγκέντρωση μπορούν να καταφέρουν πολλά». Στην συνέχεια εξήρε το έργο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής του Ν. Έβρου για την οργάνωση των αγώνων στην Αλεξανδρούπολη κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες.

Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο Σάκης Πέτρας, βλέπετε παίκτες καθοδόν από παλιότερη εξόρμηση της ομάδας, εν αναμονή νερώτερων εικόνων μέσα από το πούλμαν που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αργά το βράδυ. Το thrakisports θα βρεθεί κοντά στην προσπάθεια του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας να φέρει την κούπα του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων στην Θράκη…