Πέντε μετάλλια για το Νηρέα Ορεστιάδας

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε από την Καβάλα στην Ορεστιάδα η δεκαμελής αποστολή τοιυ Νηρέα, που συμμετείχε το Σάββατο (23/3) στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από οκτώ συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μκεδονίας – Θράκης.

Η αποστολή του Κολυμβητικού Ομίλου Ν. Ορεστιάδας “Νηρέας”, αν και ολιγομελής , εντυπωσίασε σε μία διασυλλογική διοργάνωση καθώς έφερε σημαντικά αποτελέσματα και επέδειξε μοναδική δύναμη ψυχής. Και όλα αυτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας αραμένει κλειστό από τις 19 Δεκέμβρη και τα παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες έχοντας κάνει ελάχιστες προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα, κυρίως στην Αδριανούπολη ή την Κωσνταντινούπολη.

Οι περισσότεροι από τους κολυμβητές του “Νηρέα” κατάφεραν όχι μόνο να κρατήσουν σταθερούς τους χρόνους τους αλλά και να τους βελτιώσουν  σημαντικά, με αποτέλεσμα οι μισοί απ αυτούς να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών. Συνολικά ο σύλλογος κατέκτησε πέντε  μετάλλια εκ των οποίων δύο Χρυσά, δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο.

Συγκεκριμένα τα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής αθλητές του Νηρέα:

Ο Μουσίκας Χρήστος, 10 ετών, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο με χρόνο 38″35.

Η 9χρονη κολυμβήτρια Ελένη Παπαγιαννίδου με χρόνους 41″66 και 54″54 στα 50μ ελεύθερο και 50μ πρόσθιο αντίστοιχα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της και στα δύο αγωνίσματα.

Η 9χρονη κολυμβήτρια Κατερίνα Μακροβασιλείου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα με χρόνο 50″65, ενώ έφτασε αρκετά κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 50μ ύπτιο.

Τέλος, ο 11χρονος Γιώργος Καμπάδαης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο και με χρόνο 34″55 ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Το Δ.Σ. του Νηρέα με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον προπονητή της αποστολής, τους γονείς των παιδιών για τη συνεργασία τους και τους ίδιους τους αθλητές για την μέγιστη προσπάθεια που κατέβαλαν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με αρκετά υψηλό επίπεδο. Η αποστολή του Νηρεά στην Καβάλα απαρτίζονταν από τους Στέφανο Μητρούδη, Χρήστο Μουσίκα, Γιώργο Καμπάδαης, Αναστασία Βασιλοπούλου,Αχιλλέα Τερζίδης, Γιάννα Πιντίδου, Μαρία – Ελένη Ουντζίδου, Ελένη Παπαγιαννίδου, Κατερίνα Μακροβασιλείου και Γρηγόρη Ζηλούδη. Προπονητής της αποστολής ήταν ο Γιάννης Μιρμιγκίδης, ενώ αρχηγός αποστολής ο Οδυσσέας Ρετσίδης.