Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Βλαχοδήμο

Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του (21) είτε σπουδάζουν, είτε δουλεύουν, είτε ψάχνουν για δουλειά σε μια Ελλάδα που η ανεργία χτυπά κόκκινο και το άγχος είναι μέρος της καθημερινότητας.

Ακόμα και συνάδελφοί του σε άλλες ομάδες της Σούπεε Λιγκας ζουν με δανεικά από τους γονείς τους. Η ζωή του Πανιαγώτη Βλαχοδήμου είναι όμως πολύ διαφορετική απ’ αυτή του μέσου όρου των συνομηλίκων του Ελλήνων. Γεννήθηκε στην Γερμανία, εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και στα 21 του έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα όνειρό του. Αγωνίζεται στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και απολαμβάνει κάθε ημέρα του στον Πειραιά, κάτι που όμως το χρωστάσει στους ανθρώπους της Ξάνθης που ο ίδιος ποτέ δεν ξεχνά.

Τόσα και τόσα εκατομμύρια παιδιά θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του, όμως οι τυχεροί είναι ελάχιστοι και η πλειοψηφία απλά τον θαυμάζει και τον χειροκροτεί βλέποντάς τον είτε από την τηλεόραση, είτε από τις εξέδρες ενός γηπέδου. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται… Στην περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου η καταξίωση δεν έχει έρθει ακόμα και χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες για να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αμφισβητήθηκε εντόνως και δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα προ εβδομάδων που ανέφεραν πως ετοιμάζεται να δοθεί δανεικός τον Γενάρη. Η τύχη όμως του έκλεισε το μάτι και σε συνδυασμό με το πείσμα του κατάφερε να ξεφύγει από το μύλο της αβεβαιότητας και να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Η έλευση του Μίτσελ στον Πειραιά έφερε τα πάνω κάτω και από κομπάρσος έγινε μεγάλος πρωταγωνιστής.

Γενικότερα, ο τελευταίος ενάμισι χρόνος ήταν ένα μεγάλο μάθημα στη ζωή και την καριέρα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Βρέθηκε στην  Ελλάδα και την Ξάνθη, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό και από την αποθέωση του καλοκαιριού βρέθηκε στην αμφισβήτηση του χειμώνα. Τώρα τα πράγματα ήρθαν πάλι τούμπα, αλλά αυτή τη φορά για καλό. Η πορεία του τη φετινή σεζόν θυμίζει δρομολόγιο με πολλές στροφές, αρκετές ανηφόρες και άλλες τόσες κατηφόρες. Το τι θα γίνει στο μέλλον ουδείς ξέρει, όμως τα ευχάριστα έχουν ξεκινήσει για τον 21χρονο άσο και πλέον μπορεί να χαμογελά ξανά.

Το Sport24 , έψαξε, βρήκε και παρουσιάζει 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεται για τον “Έλληνα Κριστιάνο Ρονάλντο”. Ας τα δούμε αναλυτικά:

1) Γεννήθηκε στην Γερμανία

2) Έζησε στην Στουτγκάρδη και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα

3) Ξεκίνησε να παίζει στην Vfl Βάνγκεν, όμως η Στουτγκάρδη τον “μεγάλωσε” ποδοσφαιρικά.

4) Αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

5) Παιδικό του είδωλο ήταν ο Τιερί Ανρί.

6) Το “17” είναι ο αριθμός της φανέλας του τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στην Ξάνθη.

7) Στον ελεύθερό του χρόνο προτιμά να βλέπεις ταινίες ή σειρές και να απολαμβάνει το σπίτι του, παρέα με την κοπέλα του ή τους φίλους του.

8) Αγαπάει την Γλυφάδα, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του και περνά αμέτρητες ώρες.

9) Ο Ολυμπιακός ήταν ο δεύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισε στην Ελλάδα.

10) Το πρώτο του “ελληνικό” γκολ ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση αφού είχε και μια ασίστ. Κι όλα αυτά ενώ μπήκε αλλαγή λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Για την ιστορία, η Ξάνθη είχε ηττηθεί…

11) Με τον Ολυμπιακό έχει υπογράψει 5ετές συμβόλαιο.

12) Το πρώτο πράγμα που θέλει στο παιχνίδι του είναι να σκοράρει κι αν δει ότι δεν μπορεί τότε πασάρει. Γι’ αυτό και κάποιες φορές φαίνεται ατομιστής.

13) Αμυντικά δεν είναι τόσο καλός και χρειάζεται βελτίωση. Στον Ολυμπιακό πάντως προσπαθεί και από το πάθος του έχει δεχτεί δύο κίτρινες (σε 15 ματς), ενώ στην Ξάνθη είχε “κιτρινιστεί’ μόλις μια φορά σε 29 συμμετοχές.

14) Στον Ολυμπιακό κάνει παρέα κυρίως με τους Χολέμπας και Μήτρογλου, λόγω της γλώσσας. Οι τρεις του μπορεί σύντομα να συναντηθούν στην Εθνική Ελλάδας, αλλά μιλούν γερμανικά.

15) Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν απέναντι στην Ξάνθη, καθώς μπήκε αλλαγή στο 78′ και αγωνίστηκε περίπου ένα τέταρτο.

16) Το πρώτου του γκολ ήρθε στην Κρήτη απέναντι στο ΟΦΗ στο 4-0 υπέρ των Πειραιωτών.

17) Είναι χαμηλών τόνων και δεν παρασύρεται από τα άκρως κολακευτικά σχόλια που άκουγε την περσινή σεζόν. Σαν άνθρωπος και ποδοσφαιριστής είναι ισορροπημένος και όπως έχει δηλώσει ξέρει τα όριά του και τις φιλοδοξίες του.

18) Ο Ζαρντίμ δεν τον υπολόγιζε καθόλου και δεν είναι τυχαίο πως τον είχε χρησιμοποιήσει μόλις 5 φορές, ενώ ο Μίτσελ 9, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στον Ολυμπιακό 1.5 μήνα και όχι 8.

19) Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο άργησε να έρθει, αφού ο Ζαρντίμ τον είχε κόψει από την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Μίτσελ τον έβαλε και στα δύο ματς με την Λεβάντε. Στο δεύτερο μάλιστα ήταν εξαιρετικός.

20) Πριν λίγες εβδομάδες ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενώ επί Μίτσελ έπαιξε βασικός σε τέσσερα συνεχόμενα ματς.

21) Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βλαχοδήμος μένει παραπάνω στην προπόνηση προκειμένου να δουλέψει και να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

22) Το 2012 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

23) Έχει παίξει και με την Εθνική Νέων και με την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας. Πλέον περιμένει την κλήση και από τον Φερνάντο Σάντος.

24) Ο ίδιος μπορεί να έχει παίξει στις μικρές Εθνικές της Ελλάδας, όμως ο αδερφός του, Οδυσσέας (19 χρονών) είναι τερματοφύλακας στις μικρές Εθνικές της Γερμανίας.