Στην εξάδα όλων των εποχών Ορεστιάδα και Εθνικός

Στην 6η θέση του πίνακα των συλλόγων που έχουν κατακτήσει Πανελλήνιους και διεθνείς τίτλους στο βόλεϊ ανέβηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, την περασμένη εβδομάδα. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που πήρε ο Εθνικός είναι το 5ο του ακριτικού συλλόγου στη διοργάνωση και ο 10ος συνολικά τίτλος του σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις. Οι άλλοι πέντε τίτλοι του Εθνικού αφορούν δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων.

Η ομάδα του Έβρου με τους 10 συνολικά τίτλους της ισοβαθμεί στην 6η θέση του συνολικού συγκεντρωτικού πίνακα που έχει ετοιμάσει με πολύ μεράκι το volleynews μαζί με την ΕΑ Λάρισας, τον Άρη Νικαίας και τον Ηρακλή Κηφισιάς ενώ με έναν τίτλο περισσότερο (11 συνολικά) στην 5η θέση βρίσκεται η Ορεστιάδα.

O AOO έχει κατακτήσει στο παρελθόν έξι Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων και άλλα πέντε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων. Η μόνη άλλη θρακιώτικη ομάδα που περιλαμβάνεται στις συνολικά 47 που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον έναν πανελλήνιο τίτλο είναι η Νίκη Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στην 17η θέση με τρεις τίτλους, δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων και έναν Πανελλήνιο Κορασίδων.

Στην πρώτη θέση του πίνακα είναι ο Παναθηναϊκός με συνολικά 57 τίτλους αλλά τον πλησιάζει ο Ολυμπιακός, που με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ρέθυμνο την Κυριακή έφτασε τους 51. Οι ερυθρόλευκοι είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει μάλιστα στο παλμαρέ τηςε να επιδείξει δύο ευρωπαϊκές κούπες, πέρα από τις εγχώριες. Στην τρίτη θέση είναι ο Ηρακλής, στην τέταρτη ο Πανελλήνιος. Πέμπτη όπως προαναφέραμε είναι η Ορεστιάδα και ακολουθούν στην έκτη θέση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μαζί με ΕΑ Λάρισας, Αρη Νίκαιας και Ηρακλής Κηφισιάς.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα του volleynews με τους 47 συλλόγους που έχουν κατακτήσει τους 305 εγχώριους τίτλους και τους 2 ευρωπαϊκούς τίτλους (ενημέρωση μέχρι και 19/3 στο τέλος του φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, χωρίς δηλαδή να έχει περαστεί και το Κύπελλο Ελλάδος του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο) με ένα κλικ ΕΔΩ!