Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής των Γούτα και Ράνου

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων 2013, στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαρτίου  στην Κωνσταντινούπολη. 

Ακριβώς 88 ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά (η πρεμιέρα είναι στις 21 Ιουνίου), το ενδιαφέρον των φιλάθλων του αθλήματος από όλο τον κόσμο στρέφεται στην σπουδαιότερη διοργάνωση στις μικρές ηλικίες που θα έχει και εντονότατο θρακιώτικο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της διεξαγωγής της στην γειτονική Τουρκία αλλά και της πιθανής συμμετοχής των Δημήτρη Γούτα και Αντώνη Ράνου, ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθης.

Η Εθνική Ομάδα κάτω των 20, συνέχεια της δευτεραθλήτριας Ευρώπης 2012 Εθνικής Νέων, συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή τη γιορτή με στόχο να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο και να κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους τους Έλληνες φιλάθλους. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στην κλήρωση ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας, που είχε την δυνατότητα να δει τους δύο θρακιώτες αγωνιζόμενους την περασμένη Παρασκευή στον φιλικό αγώνα με την Εσθονία.

Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, που θα χωριστούν σε έξι ομίλους. Βασική αρχή της κλήρωσης είναι ότι οι ομάδες από την ίδια συνομοσπονδία δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων. Έτσι θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ, με το 1ο να περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες χώρες των συνομοσπονδιών (π.χ. η Ισπανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τοποθετηθεί επικεφαλής στον 1ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη). Στο 2ο γκρουπ θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες ομάδες από την Ασία και την Αφρική, στο 3ο ομάδες από την Κεντρική-Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, ενώ στο 4ο θα βρίσκονται οι υπόλοιπες εκπρόσωποι της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας.

Οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία είναι η Νότια Κορέα, το Ιράκ, το Ουζμπεκιστάν και ηΑυστραλία από την ασιατική ζώνη, η Αίγυπτος, το Μάλι, η Γκάνα και η Νιγηρία από την αφρικανική ζώνη, το Μεξικό, οι ΗΠΑ, το Ελ Σαλβαδόρ και η Κούβα από την Νότια και Κεντρική Αμερική, η Κολομβία, ηΠαραγουάη, η Ουρουγουάη και η Χιλή από τη Λατινική Αμερική, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Κροατία και η διοργανώτρια Τουρκία από την ευρωπαϊκή ζώνη. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το τουρνουά για την ανάδειξη της εκπροσώπου από την Ωκεανία.