Νέα αναβολή στην φιέστα για την Ορεστιάδα

Μπορεί να προηγήθηκε με 0-2 και να έφθασε μια ανάσα από την μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς του Γ Ομίλου της Α2, ωστόσο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας φρόντισε να κάνει τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 (23-25, 19-25, 27-25, 25-23, 15-12) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

 

Μετά την ήττα από τη ΜΕΝΤ στην Ορεστιάδας, οι «πράσινοι» έπεσαν θύμα μιας ακόμη ομάδας της Θεσσαλονίκης αφού στο κλειστό του Βότση ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής και με το 3-2 φρόντισε να αναβάλει εκ νέου τα σχέδια του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.
 
Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχοντας εκτός του Δημήτρη Βλασακίδη παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα και το πλήρωσε. Το πρώτο που παρουσίασε ήταν το καλό του. Με αυτοσυγκέντρωση, καλό σερβίς και δυνάμεις έφθασε στο 0-2 επί του Μέγα Αλέξανδρου κάνοντας πρόβα νίκης. Ωστόσο το δεύτερο πρόσωπο που παρουσίασαν οι Εβρίτες ήταν καταστροφικό γεγονός που τους στοίχισε και τη νίκη απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο.
Οι παίκτες του ΑΟΟ αν και προηγήθηκαν με 0-2 αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες χάνοντας μέσα από τα χέρια τους ένα δικό τους παιχνίδι  και με την ήττα τους προβλημάτισαν αρκετά τον  Παναγιώτη Τσακμάκη εν όψει της συνέχειας.
 
Στο πρώτο σετ τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι ακρίτες προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν μαζί στο σκορ, ωστόσο η εμπειρία του ΑΟΟ και η αποτελεσματικότητα του στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις του έδωσαν το σετ με το 23-25 και ταυτόχρονα το πρώτο βήμα για την μεγάλη νίκη…
Στο δεύτερο σετ οι Εβρίτες με πολύ καλή ψυχολογία απέκτησαν γρήγορα προβάδισμα με 5-12 και 7-17, βάζοντας τις βάσεις για το 0-2 που ήρθε τελικά με το 19-25.
Κάπου εκεί όμως ο Μέγας Αλέξανδρος γύρισε τον διακόπτη και φρόντισε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και να κεράσει φαρμάκι στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.
Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Γζουντέλη εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα των «πρασίνων» προηγήθηκαν με 22-16 και 24-22, όμως οι Εβρίτες ισοφάρισαν σε 24-24 και 25-25. Τελικά οι Θεσσαλονικείς με το 27-25 μείωσαν σε 1-2 και ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση της νίκης. 
Ο ΑΟΟ στην συνέχεια του παιχνιδιού μπήκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» το τρίποντο και έκανε το 4-7, ωστόσο ο Μέγας Αλέξανδρος πλησίασε και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 16-16 και το 23-23. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 25-23 και το 2-2 στέλνοντας τον αγώνα στο τάϊ-μπρέϊκ.
Εκεί τόσο ο Μέγας Αλέξαδρος όσο και ο ΑΟΟ διεκδίκησαν επί ίσοις όροις, καθώς μετά το 4-2 οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο -πόντο μέχρι το 10-10 όμως στο τέλος οι Θεσσαλονικείς με το 15-12 έκαναν το 3-2 πανηγυρίζοντας  την ολική ανατροπή.
 
Αξίζει να τονίσουμε την συμμετοχή του Καρδαμανίδη για πρώτη φορά μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του καθώς και την παρουσία των Μποζίδη και Diaz στο κλειστό του Βότση. Η ομάδα συνοδεύτηκε από τα μέλη του Δ.Σ Γιάννη καρρά και Κώστα Μολτσίδη.
 

 

Πλέον ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας για να «τσεκάρει» την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου θα ψάξει τη νίκη την επόμενη αγωνιστική στο κλειστό «Νικόλαος Σαμαράς» απέναντι στον Γαλαξία.
 

Τα σετ:  23-25, 19-25, 27-25, 25-23, 15-12

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Π. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ) : Καψαλιάρης, Χουσίδης, Γραμματικόπουλος, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ).