Ισίδωρος Λεμονίδης: Το μήλο κάτω από την μηλιά…

Ντεμπούτο με την φανέλα του ανδρικού τμήματος του  ΓΑΣ Κομοτηνή  έκανε ο 17χρονος Ισίδωρος Λεμονίδης, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του, Νεοκλή.

Ο Νεοκλής Λεμονίδης συνέδεσε το όνομα του με την χρυσή δεκαετία του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Α2, καθώς αποτέλεσε τον βασικό και αναντικατάστατο πλέι μέικερ της ομάδας του Κούλη Ταξιλδάρη. Στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο της προπονητικής, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία τόσο του ΓΑΣ Κομοτηνή όσο και της BF Ξάνθης.

Ο Ισίδωρος Λεμονίδης προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΓΑΣ Κομοτηνή, καθώς ξεκίνησε από τις ακαδημίες των «Κυανέρυθρων» και τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία, τόσο στο παιδικό τμήμα όσο και στο εφηβικό. Φέτος παρότι είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου με πολλές υποχρεώσεις, καθώς είναι και πολύ καλός στις μαθητικές του υποχρεώσεις, κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο από το διάβασμα του και συνέχισε να προσφέρει με την ποιότητα του στο εφηβικό τμήμα της ομάδας. 

Όπως γράφει ο Βασίλης Στοάκης στο paratiritis-sports, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου θα μείνει χαραγμένο για πάντα στο μυαλό καθώς κλήθηκε από τον προπονητή Τάκη Φωτεινάκη να βρεθεί στη δωδεκάδα και μάλιστα αγωνίστηκε για περίπου 8 λεπτά, σημειώνοντας 6 πόντους. Παράλληλα εξέπληξε το κοινό με τον μπασκετικό τσαμπουκά που επέδειξε, καθώς για ντεμπούτο στο ανδρικό δεν φάνηκε καθόλου αγχωμένος.

Φυσικά και ευχόμαστε στον Ισίδωρο αλλά και την φουρνιά που βρίσκεται μαζί του να απαρτίσει στο μέλλον τις ομάδες της Κομοτηνής, έτσι ώστε να αποκτήσει το μπάσκετ της πόλης την χαμένη του αίγλη. Σίγουρα πάντως από το απόγευμα της Κυριακής αυτό το ευχάριστο γεγονός έδωσε λίγη αισιοδοξία στους θεατές που παρακολούθησαν την αναμέτρηση της ομάδας της Κομοτηνής και τους λάτρεις του αθλήματος…