Η κλήρωση της Εθνικής Νέων των Γούτα και Ράνου

Το Μεξικό, η Παραγουάη και μια ομάδα από τα προκριματικά της Αφρικής θα είναι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας των Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που θα γίνει το καλοκαίρι στην Τουρκία.

 

 

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Δευτέρας (25/3) στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του ομοσπονδιακκού τεχνικού Κώστα Τσάνα. Η Εθνική μας ομάδα των Νέων, στην οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν οι παίκτες της Skoda Ξάνθη Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος αν κρίνουμε από τις συμμετοχές τους στα φιλικά, κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους το Μεξικό, την Παραγουάη και μια ομάδα από τα προκριματικά της Αφρικής τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά και απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Αίγυπτος, το Μάλι, η Γκάνα και η Νιγηρία αλλά ακόμα δεν ξέρουμε με ποια ομάδα από αυτές θα παίξει η Ελλάδα, καθώς θα εξαρτηθεί από την κατάρτησή τους. Οι όμιλοι στους οποίους θα τοποθετηθούν οι τρεις από αυτές θα γίνουν γνωστοί ύστερα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου. Η πρωταθλήτρια Ωκεανίας θα γίνει γνωστή στις 29 Μαρτίου.

Οι αγώνες του ομίλου της Εθνικής θα πραγματοποιηθούν στην Γκαζίαντεπ και στην Τραπεζούντα. Η πρεμιέρα της Εθνικής είναι στις 22 Ιουνίου (18.00) κόντρα στο Μεξικό (δηλαδή την πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής) στην πόλη Γκαζίαντεπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει στις 25 Ιουνίου (21.00) με αντίπαλο ομάδα της Αφρικής στην ίδια πόλη και θα ολοκληρώσει τους αγώνες στον όμιλό της αντιμετωπίζοντας στις 28 Ιουνίου (18.00) την Παραγουάη στην Τραπεζούντα.

Συνοπτικά οι όμιλοι:

1ος (Κωνσταντινούπολη/Καισαρεία): Γαλλία, ομάδα από την Αφρική, ΗΠΑ, Ισπανία

2ος (Καισαρεία/Κωνσταντινούπολη): Κούβα, Ν. Κορέα, ομάδα από την Αφρική, Πορτογαλία

3ος (Τραπεζούντα/Ριζούντα/Γκαζίαντεπ): Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αυστραλία

4ος (Γκαζίαντεπ/Τραπεζούντα): Μεξικό, Ελλάδα, Παραγουάη, ομάδα από την Αφρική

5ος (Αττάλεια/Προύσα): Χιλή, Πρωταθλήτρια Αφρικής, Αγγλία, Ιράκ

6ος (Προύσα/Αττάλεια): Πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Ουζμπεκιστάν, Ουρουγουάη, Κροατία