H ΔΟΕ στην Πόλη για τους Ολυμπιακούς του 2020

 

Η Κωνσταντινούπολη είναι ο τελευταίος σταθμός των επιθεωρητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αναφορικά με τις πόλεις που διεκδικού την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Οι άνθρωποι της ΔΟΕ ελέγχουν τις υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και μετά το Τόκιο και τη Μαδρίτη βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εξετάσουν το φάκελο της τουρκικής υποψηφιότητας.

Η Κωνσταντινούπολη είναι υποψήφια για πέμπτη φορά, με την ψηφοφορία να διεξάγεται στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες. Πολλοί εκτιμούν ότι έχει έρθει η ώρα της, καθώς η τουρκική οικονομία είναι σε υψηλό επίπεδο αυτήν την περίοδο σε αντίθεση με εκείνη της Ισπανίας, έτερης διεκδικήτριας από την Ευρώπη. Το Τόκυο έχει επίσης πιθανότητες, αλλά μετά από αγώνες στο Ρίο και επομένως την αμερικανική ήπειρο, εκτιμάται ΄λοτι για εμπορικούς – τηλεοπτικούς λόγους η ΔΟΕ θα θελήσει να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

 Η τουρκική επιτροπή διεκδίκησης έχει παρουσιάσει προϋπολογισμό ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ,ενώ μόνο για τις είκοσι εγκαταστάσεις θα δαπανηθούν 2,5 δισ. Περιττό να τονιστεί το κέρδος που θα έχει και η περιοχή της Θράκης εφόσον οι Ολυμπιακοί Αγώνεες γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, αφού εκτιμάται ότι την περίοδό τους θα κατακλυστούν ξενοδοχεία ακόμα και στην δική μας περιοχή, ενώ πιο πριν αρκετές ολυμπιακές ομάδες ενδεχομένως να επιλέξουν τα μέρη μας για προετοιμασία, όπως συνέβη τις παραμονές των Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.