Όλα όσα έγιναν στον αγώνα Οδυσσέα Αναγέννησης – ΠΑΟ Κοσμίου

 

Κάθε λόγο να παηγυρίζουν έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟ Κοσμίου αφο΄πυ εξασφάλισαν μετά τον Έβρο Σουφλίου και αυτοί τη συμμετοχή τους στη νέα ενοποιημένη Γ’ Εθνική Κατηγορία μετά την επικράτηση με 1-3 στην Αναγέννηση του υποβιβασμένου τοπικού Οδυσσέα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής!

Oι ποδοσφαιριστές του Σάββα Αϊβάζη γνώριζαν ότι μετά την εντός έδρας ήττα από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος η νίκη ήταν μονόδρομος και δεν ήθελαν να εμπλακούν σε σενάρια και περιπέτειες αναφορικά με την εξασφάλιση της έκτης προνομιούχας θέσης.

Μπήκαν λοιπόν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους αποβάλει το άγχος και το κατάφεραν μόλις στο 3ο λεπτό με σουτ του Σταύρου. Στο 17′ ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ένωσης Θράκης, Ιορδάνης Πεχλιβανίδης, διπλασίασε τα τέρματα των Θρακιωτών δίνοντας ένα ισχυρότατο προβάδισμα για την τελική επικράτηση.

Στο 56ολεπτό της συνάντησης οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν για την ιστορία τους, αφού είχαν υποβιβαστεί εδώ και καιρό στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών μείωσαν σε 1-2 με τον Χατζάκο. Αυτό το γκολ ανάγκασε την ομάδα της Κομοτηνής να οπισθοχωρήσει προκειμένου να διατηρήσει το υπερπολύτιμο προβάδισμά της. Κατάφερε μάλιστα στο 83ο λεπτό της συνάντησης να το διευρύνει με τον Καμπιώτη, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Κοσμίου να πανηγυρίζουν την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στη νέα ενοποιημένη κατηγορία ολοκληρώνοντας έτσι μια ονειρεμένη εβδομάδα, αφού πριν λίγες μέρες κατέκτησαν το Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης. Ετσι θα έχουν την ευκαιρία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών να κάνουν πρόβα ενόψει της ενοποιημένης Γ’ Εθνικής, όπου θα αγωνίζονται του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε  ο εβρίτης Νίκος Ντόλας.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ: Σαμουηλίδης, Γκέκας, Μαγκανάς, Χατζάκος, Τσιαμπουρής, Ζάντσιος, Χουρουζίδης, Τσιμπλινίδης, Ξανθόπουλος, Ντόλας, Ζαχαρίας.

ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ: Πουλακίδας, Λιάρος (85′ Γερούλης), Κωνσταντινίδης, Κουφιώτης, Πατσαλής, Τρίχας, Καμπιώτης (75′ Βαλσάμης), Γεμενετζής, Σταύρου, Λικούδης, Πεχλιβανίδης (80′ Μορφακίδης).