Βραβεύεται η Σεμιχά Ριζάογλου από το Δήμο Αβδήρων

Την κορυφαία ελληνίδα θρακιώτισσα παραολυμπιονίκη Σεμιχά Ριζάογλου θα βραβεύσει την Δευτέρα 25 Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής  Επετείου, ο Δήμος Αβδήρων.

Η βράβευση θα γίνει κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στον οικισμό του Σελέρου, μετά και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  για τις επιτυχίες της σε ευρωπαϊκό και ολυμπιακό επίπεδο.

Η Σεμιχά Ριζάογλου γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1987 στην Ξάνθη και είναι δημότης Αβδήρων. Κατοικεί στον οικισμό του Σελέρου, ενώ παράλληλα φοιτά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Όντας αθλήτρια της κολύμβησης κατάφερε να κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009. Το αποτέλεσμα ήταν να αναδειχθεί αθλήτρια της χρονιάς κατά το ίδιο έτος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με ρεκόρ ψήφων που έφτασαν τους 1.418.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα και προκρίσεις σε ισάριθμους τελικούς (50μ ύπτιο S4, 100μ ελεύθερο και 100μ. ελεύθερο S3) όπου είχε σαν καλύτερη την κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Πηγή: XanthiSports.gr