Κρίνει παραμονή το ντέρμπι των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Μπορεί να μην έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα ούτε αυτό το σαββατοκύριακο για την Α’ Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όμως στο άθλημα κυριαρχεί στην περιοχή μας το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων της Α1 Κατηγορίας που μπορεί να κρίνει και την παραμονή στην Μπάσκετ Λιγκ.

Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου η Καβάλα υποδέχεται στο κλειστό της Καλαμίτσας τον ΚΑΟ Δράμας στο ντέρμπι που ίσως κρίνει και την παραμονή στην Α1. Στον βαθμολογικό πίνακα της Α1, η Καβάλα είναι στην 12η θέση με 25 βαθμούς ενώ ένα βαθμό περισσότερο έχει ο ΚΑΟΔ που βρίσκεται στην 11η θέση με 26 βαθμούς. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Καβάλα είχε επικρατήσει του ΚΑΟΔ στη Δράμα με 72-73.

Με δεδομένο ότι η Ξάνθη έχει εδώ και μία τριετία που αποχώρησε από την Α2 και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ πέραν Δράμας και Καβάλας έχει  στην Α2 Κατηγορία μόνο τους Ικάρους Σερρών, ο ΓΑΣ Κομοτηνή είναι πλέον η μοναδική ομάδα της Θράκης στο μπάσκετ που εκπροσωπεί την περιοχή σε εθνικά πρωταθλήματα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Υπάρχει ωστόσο η ελπίδα ότι από τη νέα σεζόν θα έχει παρέα, μετά το ιδανικό ξεκίνημα στα πλει οφ της Α’ Κατηγορίας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ασπίδα Ξάνθης.