Γαβριηλίδης και Γκιρτζίκης για την ήττα της Εθνικής

Αποστολή στην Βοσνία: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Ιδιαιτέρως απογοητευμένοι από την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας, πέρα από το κακό αποτέλεσμα, ήταν οι δύο θρακιώτες παράγοντες της ΕΠΟ που βρέθηκαν στην Ζένιτσα και παρακολούθησαν από κοντά το ματς της Ελλάδας με την Βοσνία.

“Βρεθήκαμε σε πολύ κακή ημέρα και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο”, σχολίασε ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης ενώ μαζί του συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης: “Τι να κάνουμε, τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Όλοι δικαιούνται να κάνουν μια κακή εμφάνιση και ίσως είναι καλό που έγινε τώρα, για να αφυπνιστούμε όλοι και να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στην συνέχεια”.

Ο κ. Γαβριηλίδης αλλά και ο κ. Γκιρτζίκης δεν θέλησε να σταθεί τόσο στην καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι βόσνιοι οπαδοί. “Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν έπαιξε καλά η Εθνική και έχασε. Τόσο απλά. Αλλά σίγουρα, κρατάει την τύχη στα χέρια της”.

Σε αυτό συμφώνησε και ο ξανθιώτης παράγοντας, που εκτίμησε ότι η Ελλάδα διαθέτει την ποιότητα των παικτών για να κατακτήσει το εισιτήριο για την Βραζιλία. “Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η Εθνική δεν θα είναι εκεί. Αν συμβεί αυτό, θα είναι μια καταστροφή. Αλλά αισιοδοξώ ότι δεν θα συμβεί, παρά την αποψινή βαριά ήττα”.

Όπως μάλιστα θυμηθήκαμε στην κουβέντα μας, οι πάντες είχαν ξεγραμμένη την Εθνική στην αμέσως προηγούμενη τόσο βαριά ήττα, όταν χάσαμε με 1-4 από την Εθνική Τουρκίας. “Ωστόσο πήγαμε στον Κωνσταντινούπολη και τους κερδίσαμε”. Αμφότεροι παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα δεν κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της, αλλά ακόμα και ως δεύτερη, εκτίμησαν ότι στο μπαράζ εννοείται και μπορεί να προκριθεί η Εθνική. “Άλλωστε, έτσι τα κατάφερε με την Ουκρανία και πήγαμε στο προηγούμενο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Θα τα ξανακαταφέρουμε…”.