Στην δοκιμαζόμενη Κύπρο ο Κώστας Μπανιώτης

Μπορεί οι εξελίξεις να είναι δραματικές στην Κύπρο, όμως εκεί θα γίνει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας των αθλητών της ελληνικής ομάδας στίβου, ενόψει του καλοκαιρού.

Για εκεί θα ταξιδέψει σύντομα και ο κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής “ξεμπερδεύει” σταδιακά με τον τραυματισμό στον αστράγαλο, από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκέτεμποργ και έτσι στην Κύπρο θα είναι σε θέση να ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης. 

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Βούλα Παπαχρήστου θα ακολουθούσε τον προπονητή της, Γιώργο Πομάσκι στο προπονητικό καμπ της Κύπρου και η Βούλα Παπαχρήστου, όμως  είναι γνωστό πλέον πως η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των νέων γυναικών δεν ασχολείται ενεργά με τον στίβο μετά τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας του περίφημου ρατσιστικού τουιτ που έκανε λίγο πριν την έναρξή τους.Το πρώτο βήμα είναι η μη έγκριση της συμμετοχής της για προετοιμασία στην Κύπρο και λογικά θα ακολουθήσει η αφαίρεση του ονόματος της απο τη λίστα των αθλητών που παίρνουν οδοιπορικά. Ο Πομάσκι θα ταξιδέψει ωστόσο στην Κύπρο για την προετοιμασία του Αντώνη Μάστορα, συναθλητή του Μπανιώτη στο ύψος.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν το δρόμο για το νησί της Αφροδίτης είναι και ο Περικλής Ιακαβώκης, που θα αναχωρήσει στις 31 του μηνός μαζί με την προπονητήρια του Μαίρη Σωτηρακοπούλου και τους συναθλητές του Αγνή Δερβένη και Πέτρο Κυριακίδη. Την ίδια ημερομηνία θα ταξιδέψει για τον ίδιο προορισμό και ο πρωταθλητής των 200μ. Λυκούργος Τσάκωνας, που για περίπου δύο εβδομάδες θα εκμεταλλευτεί τις καλές καιρικές συνθήκες του νησιού. 

Τις βάσεις για καλές εμφανίσεις στη θερινή σεζόν, θα βάλει στην Κύπρο και ο δαμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, αλλά και η Τόνια Στεργίου. Στο νησί θα γυμναστεί ακόμη το γκρουπ του Κώστα Ηλία με τους Μάκη Στεργιούλη και Εφη Θεοδώρου, της Ιωάννας Σιώμου με τις Τατιάνα Γκούσιν και Ελισάβετ Πεσιρίδου, αλλά και του Δημήτρη Τσιφτσόγλου με τους Γαλένη, Τσιώκο και Μπόφτση. Με λίγα λόγια, όλη η εθνική ομάδα θα βρίσκεται εκεί και ανάμεσά τους φυσικά και ο κομοτηναίος πρωταθλητής…