Live: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ελλάδα 3-1 (τελικό)

Αποστολή στην Βοσνία: Γιάννης Γιαγκίνης  –  

Καλησπέρα από το Στάδιο Μπίλινο Πόλγιε της Ζένιτσα. Είναι η ζωντανή μετάδοση του αγώνα Βοσνίας – Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.thrakisports

Ωρα 20:20  Μόλις φτάσαμε και πήραμε τις θέσεις μας οι δημοσιογράφοι στο γήπεδο, μετά από μιάμιση ώρα ταξιδιού από το Σεράγεβο. Και η πρώτη εικόνα; Απίστευτη φανατισμένη ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι ήδη γεμάτο, περισσότερο από μία ωρα πριν την έναρξη του κρίσιμου ματς.

Ωρα 20:26  Ενας μικρός χώρος στην γωνία του γηπέδου προορίζεται για τους Έλληνες φιλάθλους που δεν αναμένεται να είναι πάνω από 200-250. Τα μεγάφωνα παίζουν δυνατά τραγούδια – ΄΄υμνους της Εθνικής Βοσνίας ξεσηκώνοντας από τώρα την κερκίδα.

Ωρα 20:35  Σε λίγο θα ξέρουμε και επίσημα την ενδεκάδα της Εθνικής, αλλα με βάση όλες τις ενδείξεις δεν θα έχουμε έκπληξη. Ο Ορέστης Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπροστά του στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Τζαβέλας και δεξιά ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης. Τζιόλης, Καραγκούνης και Κατσουράνης στο κέντρο, μπροστά από δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Χολέμπας και μοναδικός προωθημένος ο Σαμαράς εφόσον πάμε σε σύστημα 4-3-3. Εύκολα όμως ο Χολέμπας επιστρέφει αριστερά στο κέντρο και μετατρέπεται 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο Σάλπι και Σαμαρά.

Mας χάσατε, αλλά ο λόγος ήταν ότι πέσα οι γραμμές του ασύρματου δικτύου στο γήπεδο από την υπερφόρτωση. Συνεχίζουμε με… καλώδια

Η Εθνική κάτω από αποδοκιμασίας μπήκε για την προθέρμανση λίγο μετά τις 9.00. Η σύνθεση είναι αυτή που σας δώσαμε και επισήμως.

 

Επίσημα οι συνθέσεις:  

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: 1. Μπέγκοβιτς, 4.Σπάχιτς, 19. Βράνιες, 13. Μούιτζα, 21. Ζουκάνοβιτς, 16. Λούλιτς, 14. Ζαχίροβιτς, 18. Μεντούγιανιν, 10. Μισίμοβιτς, 9. Ιμπίσεβιτς, 11.Τζέκο.

ΕΛΛΑΔΑ: 1. Καρνέζης, 15. Τοροσίδης, 3. Τζαβέλας, 8. Παπαδόπουλος, 19. Παπασταθόπουλος, 6. Τζιόλης, 21. Κατσουράνης, 10. Καραγκούνης, 14. Σαλπιγγίδης, 20. Χολέμπας, 7. Σαμαράς.

Ωρα 21:28   Μόλις ολοκλήρωσε την προθέρμανση η Εθνική. Εκτός 18δας ο Γιούρι Λοντίγκιν, όπως αναμένονταν άλλωστε.

Ωρα 21:36  Μπαίνουν μπάντες και κάτι πιτσιρίκια με τις σημαίες των δύο χωρών. Αναμένεται και η επίσημη είσοδος των ομάδων. “Ελλάς Ελλάς” από τους 250 περίπου φιλους της Εθνικής. Αμέσως οι αποδοκιμασίες από τους πόλλαπλάσιους Βόσνιους, αλλά προλάβαμε να τους ακούσουμε αν και βρίσκονται απέναντί μας.

Ωρα 21:44  Μόλις ολοκληρώθηκε η ανάκρουση των δύο ύμνων. πρώτα η μπάντα έπαιξε τον δικό μμας, αλλά ούτε που τον ακούσαμε καθώς καλύπτονταν από τις αποδοκιμασίες των βόσνιων οπαδών. Ακολούθως ο ύμνος της Βοσνίας. Αναμνηστικές φωτογραφίες και… σέντρα. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας.

1′  Εναρξη του μεγάλου αγώνα – με τους βόσνιους στην σέντρα

Η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι Βόσνιοι είναι εντυπωσιακή. Στο πρώτο δίλεπτο εχουν και την κατοχή, αλλά μέχρι εκεί. 

6′   Τεράστιο απόκρουση Καρνέζη στην πρώτη μεγάλη εκαιρία της Βοσνίας με κεφαλιά του Βράνιες μέσα από τη μικρή περιοχή!

11′  Πρώτη υποψία ευκαιρίας με φάουλ του Τόρο από δεξιά. Πήγε κατευθείαν και εύκολα στην αγκαλιά του Μπεγκοβιτς, αλλά χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να τα καταφέρει.

15′  Δείχνει να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι η Εθνική μετά από ένα δύσκολο πρώτο δεκάλεπτο. 

Κοντά στους μηδέν βαθμούς αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία. Ως το τέλος ίσως πέσει και κάτω και γίνει αρνητική. Παρόλα αυτά, κάποιοι παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται με κοντομάνικο – ανάμεσά τους και ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης.

20′   Ωραία ενέργεια της Εθνικής από αριστερά, ηξ σέντρα- σουτ του Καραγκούνη όμως πήγε κατευθείαν στον τερματοφύλακα αντί για τον Σάλπι.

29′    Γκολ για την Βοσνία με τον Τζέκο. Ο Μισίμοβιτς χτύπησε με φάλτσο ένα φάουλ από τον άξονα και ο Τζέκο με όμορφη γυριστή κεφαλιά  έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη! 

Πανζουρλισμός στο γήπεδο, ενώ βλέπουμε να έχουν ανάψει κανογόνα και έξω από αυτό, από φιλάθλους ποπυ δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτιτήριο καθότι χωράει μόλις 15.000 θεατές. Ευθύνη στον Αβραάμ, που τον είχε χάσει και άλλες φορές πιο πριν στον αγώνα. Και είναι κρίμα, γιατί είχε ισορροπήσει η Εθνική.

35′  Πέναλτι για την Βοσνία. Το σουτ του Μισίμοβιτς κόντραρε πάνω σε σώματα. Αμέσως μετά υποδεικνύεται πέναλτι σε βάρος της Εθνικής με τον Τζαβέλα να ρίχνει κάτω τον Μούιτζα.

36′  Γκολ με περιπετειώδη τρόπο. 2-0. Ο Καρνέζης αποκρούει αρχικά την εκτέλεση του Μισίμοβιτς, αλλά η μπάλα κοντράρει στα πόδια του Τοροσίδη και μετά από χαρακτηριστική αδράνεια όλης της ελληνικής άμυνας και νέα κόντρα του Ιμπίσεβιτς με τον Τζαβέλλα, δυστυχώς καταλήγει στα ελληνικά  δίχτυα!

39′   Καλό σουτ του Χολέμπας, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα. Εντολή Σάντος στον Γκέκα να ξεκινήσει ζέσταμα.

42′   Καλό σουτ  ο Τζιόλης βαπό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45′  Ενα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45+1′   Τέλος πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ελλάδα 2-0.

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του ματς στο ημίχρονο ο κομοτηναίος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης. Διακρίνεται δεξιά, ενώ αριστεερά οι… πλάτες του πρώην και του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιου και Γιώργου Σαρρή.

 

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου με αλλαγή για την Ελλάδα. Εξω ο Τζαβέλας, μέσα ο Γκέκας.

53′  Γκολ για την Βοσνία με τον Τζέκο. Σε νέα εκτέλεση φάουλ του Μισίμοβιτς από αριστερά, ο Τζέκο νικά και πάλι τους πάντες στον αέρα και με όμορφη κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 3-0.

58′  Στη θέση του Τζιόλη περνάει ο Μανιάτης.Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Τζιόλη περνάει ο Μανιάτης.

Μας χάσατε και σας χάσαμε για αρκετή ώρα, αλλά όπως προαναφέραμε οι ασύρματες συνδέσεις είναι δύσκολες όπως και τα κινητά και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε για λίγο προκειμένου να εξυπηρετήσουμε έναν συνάδελφο φωτογράφο. Φτάσαμε στο 83, δεν έχετε χάσει όμως κάτι, η Εθινική χ.άνει με 3-0. Το ματς έχει παγώσει, πάει ασορτί και με το τσουχτερό κρύο. Οι μόνοι ζεστοί είναι οι βίσνιοι φίλαθλοι που τώρα κάνουν την περίφημη “όλα”. Στο 73 ο Σάντος έβγαλε τον Σάλπι και  έβαλε τον Λάζαρο.

88′  Αστοχο σουν σαμαρά. Αμέσως μετά σουτ Στεβάνοβιτς και εντυπωσιακή επέμβαση Καρνέζη αποτρέπει το 4-0. Αλλά και το 3-0 βαρύ είναι.

90′  Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+2′  Γκολ για την Ελλάδα με τον Φάνη Γκέκα. Από παράλληλη μπαλιά του σαμαρά και ωραίο πλασέ (που για να είμαστε ειλικρινείς δεν είδαμε καθώς γράφαμε και δεν το πήραμε και χαμπάρι με τον χαμό που επικρατεί). Μετριάζει πάντως το έυρος της ήττας της Εθνικής.

90+4  Τέλος του αγώνα. Δυστυχώς η Εθνική ηττήθηκε. Μίλησε η καυτή έδρα και ο Τζέκο. Τουλάχιστον μπήκε το γκολ της τιμής, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό αφού σε ισοβαθμίες στα προκριματικά του Μουντιάλ μετράει απευθείας το γκολ αβερέιτζ και όχι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια. Τελικό αποτέλεσμα Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ελλάδα 3-1.

Φεύγουμε για ρεπορτάζ. Μείτετε μαζί μας για όλα τα παρασκήνια, τις δηλώσεις και οτιδήποτε άλλο αξίζει να γνωρίζουν οι θρακιώτες φιλάθλοι…