Σε διεθνές σεμινάριο στο Μπάνσκο ο Δίας Κομοτηνής

 

Στο διεθνές σεμινάριο Winder Budo Camp που διεξήχθη στο Μπάνσκο, της Βουλγαρίας βρέθηκε διμελής αντιπροσωπία του συλλόγου μαχητικών τεχνών Δίας Κομοτηνής.

 

Ο λόγος για τον εκπαιδευτή του θρακιώτικου συλλόγου Αλέξανδρο Παρασίδη και τον βοηθό του, επίσης εκπαιδευτή,  Παναγιώτη Λυγκόζι, ο οποίος ήταν καλεσμένος προσωπικά από την Βουλγάρικη Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου. Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν τέσσερις ημέρες με προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Πάνω από 100 συμμετέχοντες από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο και την Ελλάδα παρακολούθησαν σεμινάρια στα εξής συστήματα του Ζίου Ζίτσου: FightingSystem, Νage Waza, Kansetsu Waza, Ne Waza και Police Self Defence.

 

To Camp τελείωσε με το καθιερωμένο πάρτι και όλους να δηλώνουν ότι αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις από αυτό. Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Διας Κομοτηνής είναι ο μοναδικός σύλλογος για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος στην Θράκη, με τον αναγνωρισμένο προπονητή Ζίου-Ζίτσου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Αλέξανδρο Παρασίδη, ο οποίος είναι κάτοχος μαύρης ζώνης, 5 Dan Ju Jitsu Self-Defence, 4 Dan Ju-Jitsu, 3 Dan Karate, 1 DanJudo αλλά και πτυχιούχος προπονητής αυτοάμυνας κεντρικής αστυνομικής σχολής Μαδρίτης.