Πώς το Κουτσό απέκλεισε τον Ορφέα Ξάνθης

 

Σπουδαία νίκη για τον Παύλο Μελά Κουτσού που κέρδισε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι τον Ορφέα Ξάνθης με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ξάνθης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Νευρικά μπήκαν στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες, άλλωστε το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν έδινα περιθώρια για λάθη. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μαυρόπουλου. Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι του Ορφέα πήραν τον έλεγχο του κέντρου, μη μπορώντας ωστόσο να βρουν κενούς χώρους.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 30’ για τον Παύλο Μελά όταν ο Κυριαζίδης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Ορφέα. Όμως η απάντηση του Ορφέα ληταν άμεση και μάλιστα διπλή. Αρχικά στο 33’ με τον Ξανθόπουλο να αστοχεί από καλή θέση μετά από σέντρα του Σουκρή, και στο 35’ με το πολύ καλό σουτ του Γιάννη Καραγκιόζη που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε άουτ.

 

 

Στην επανάληψη όπως και στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν προσεκτικά μη θέλοντας να δώσουν στην αντίπαλη ομάδα την ευκαιρία να βρει χώρους. Στο 55’ ο Ορφέας απείλησε τον Παγωνίδη όταν μετά από σέντρα του Ξανθόπουλου η κεφαλιά του Καραγκιόζη Γιάννη πέρασε λίγο άουτ. Για να φτάσουμε στο 66’ με τον Μπουρλόγλου να παίρνει μερικά μέτρα φόρα για να εκτελέσει ένα χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή του Ορφέα. Ο Μαυρόπουλος έπεσε σωστά στην γωνιά του και βρήκε λίγο την μπάλα που προσέκρουσε στο δοκάρι.  Με την μπάλα στον αέρα, ο Τζουβάρας ήταν αδύνατο να… αρνηθεί το «δώρο» στέλνοντας την με το κεφάλι στο βάθος της εστίας του Ορφέα και γράφοντας  το 1-0. Ένα γκολ που όπως είναι λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμο του Κουτσού, μια και με αυτό το σκορ η ομάδα τους πήγαινε τελικό.

Στο τελευταίο 20λεπτο όλος ο Ορφέας πέρασε μπροστά και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να παραβιάσει την εστία του πολύ σταθερού Παγωνίδη. Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από διαιτητή Μπουραζ’ανη να βρίσκει τους παίκτες του Κουτσού να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση τρέχοντας προς το μέρος που βρισκόταν ο πρόεδρος του Παύλου Μελά Αντρέας Γκλαβίνης Βοηθοί του κ. Μπουραζάνη ήταν ο Τάσος Χατζημωυσιάδης και Κώστας Κωνσταντινίδης με τέταρτο τον Βασίλη Ουζουνίδη.

 

Από το 1990 είχε να συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλου ο Παύλος Μελάς Κουτσού, τότε η ομάδα του Κουτσού είχε βρει στον δρόμο της τους Ερασιτέχνες του ΑΟΞ. Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα του Κουτσού είχε ηττηθεί με 1-0.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Δημήτρης Καρύδης): Παγωνίδης, Τηλαβερίδης, Μπαϊρακταρίδης, Γουλας, Δερβενας, Παπανίκας, Τζαρτζακης, Τζουβάρας, Μπουρμπογλου (75’ Μιχαηλίδης), Τουμπαρίδης (90’ Μπατζιος), Κυριαζιδης (62’ Τσαριτσάκης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπαμπης Χατζημεστης – Μάκης Μπογιατζίδης): Μαυρόπουλος Γ., Καραγκιόζης Β, Μαυρόπουλος Λ., Μαλαδένης, Μουμίν Ημίτ (38’ Μπαμπαϊτης, 75’ Μυγγίδης), Κετσιεμενίδης, Σουκρήογλου, Μόχος, Μουμίν Ογλού Τουγιάλ, Ξανθόπουλος, Καραγκιόζης Γ.