Πώς απέκλεισε η Θαλασσιά τον Εθνικό Κιμμερίων

Στο 0-0 έμειναν  Θαλασσιά και Κιμμέρια στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης για την ημιτελική φάση.

Έτσι προκρίθηκε για τρίτη φορά σε τελικό Κυπέλλου η Αναγέννηση. Έχοντας το πλεονέκτημα από το πρώτο παιχνίδι οπού είχε κερδίσει με 1-3 μέσα στο ουδέτερο της Λευκόπετρας τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό, η ομάδα της Θαλασσιάς είχε εξ’ αρχής τον πρώτο λόγο για το ποιος θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Η ομάδα του Τάσου Κελίδη έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως όχι μόνο δεν  είχαν εφυσιχαστεί από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αλλά ήθελαν να σφραγίσουν την πρόκριση τους με ακόμη μια νίκη. Λίγο η αστοχία των παικτών της στην τελική προσπάθεια λίγο η πολύ καλή παρουσία του Πολυμερίδη κράτησαν το σκορ στο μηδέν. Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Γρηγοριάδη προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Κύπελλο.

Πλέον η ομάδα της Αναγέννησης Θαλασσιάς έχοντας και το ρεπό της θα μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία της Θαλσσιάς σε τελικό Κυπέλλου, και άπαντες στην Αναγέννηση ευελπιστούν να έχουν καλύτερη μοίρα από τους δύο προηγούμενους χαμένους τελικούς, το 2000 οπού έχασαν με 2-1 από την Δόξα Ξάνθης στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια), ενώ στην παράταση είχαν χάσει και το 2006 από τον Εχίνο με 2-0 (0-0 η κανονική διάρκεια).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Παναγιώτη Δελλιό και Ιλιάς Εμπλιούκ, με τέταρτο τον Γιώργο Κουναλάκη.

ΑΝΑΓΕΝΝΣΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Τάσος Κελίδης): Περπέρης, Τουργαΐδης Κ. , Σαριγιαννίδης (46’ Παπαδημητρίου), Κελίδης, Κιρζακελίνης, Τριανταφυλάκης, Τουργαΐδης Στ. , Μουχταρης, Χατχημωυσιάδης (65’ Κοτζακελης), Καζακης, Πεντεζιδης (74’ Δελτσογλου)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ (Γιώργος Γρηγοριάδης): Πολυμερίδης, Μποασι, Τσαμουρ Σ., Σιρακ Τζ., Καλογερόπουλος (20’ Δέλτσος), Τσαμουρ Ε., Καραοσμάν(60’ Μολα Χασάν), Κουρου Χασαν (60’ Μπελουκ), Αμετ Χασαν, Αρχοντακης, Σιράκ Χ.