Ώρα τελικού για το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης

Ο ΠΑΟ Κοσμίου και ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (20/3, 19:30, liveαπό το thrakisports) στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής, όπου θα διασταυρωθούν οι δύο αντίπαλοι, σύλλογοι με μεγάλη ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης. Θεωρητικά φαβορί είναι ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟ Κοσμίου, που άλλωστε αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία (Δ’ Εθνική έναντι Α’ Ερασιτεχνική). Ωστόσο ένας τελικός είναι πάντοτε ανοιχτός, ενώ ειδικά για τους παίκτες του Κοσμίου ο πραγματικός τελικός είναι το ματς της Κυριακής με τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις Σέρρες, όπου θα κριθεί η άνοδος στην Γ’ Εθνική ή ο υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν την προετοιμασία των ομάδων τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τόσο ο Σάββας Αϊβάζης για το Κόσμιο όσο και ο Σάκης Σκουλής για τους Αγίους Θεοδώρους θέλουν το τρόπαιο και έχουν προσπαθήσει να κάνουν «ενέσεις ηθικού» στους ποδοσφαιριστές τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει νέος κυπελλούχος στην ΕΠΣ Θράκης έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια, καθώς τις τελευταίες τέσσερις φορές το τρόπαιο κατέληγε στην Ελπίδα Σαπών που ωστόσο φέτος αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από το Κόσμιο. Στη συνέχεια η ομάδα του ΠΑΟΚ απέκλεισε την ομάδα της Πέρδικας, ακολούθως στην προημιτελική φάση το Ατσάλι Αρχοντικών με δύο νίκες και στην ημιτελική φάση ο πρωτοπόρος στην Α1 ΕΠΣ Θράκης Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, επίσης με δύο νίκες.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν στον πρώτο γύρο τον Αετό Αρριανών, στη συνέχεια τον Αστέρα Αιγείρου, στα προημιτελικά τον Ορφέα Ξυλαγανής με δύο νίκες και στα ημιτελικά τη Δόξα Σώστη μετά από εντυπωσιακή ανατροπή. Ηττήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους με 0-2 αλλά κέρδισε μέσα στον Σώστη με 1-3 και προκρίθηκε στον τελικό με τον κανόνα των περισσοτέρων εκτός έδρας τερμάτων.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Κουμπαράκης με βοηθούς τους Χαρίτσης και Χούσκογλου, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θράκης ο κ. Κιγιτζή. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 7.30μμ στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού. Θα υπάρχει απευθείας ραδιοφωνική κάλυψη από τον «Δίαυλο Ροδόπης 92,4 FM» και μέσω link από το thrakisports, που θα έχει και live συνεχή ενημέρωση από το γήπεδο από τις 7.00 το απόγευμα και μετά, ενώ αμέσως μετά την λήξη θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ από τον πρώτο μεγάλο τελικό της ποδοσφαιρικής περιόδου στην Θράκη…