Οι σκέψεις του Σάντος για Τοροσίδη και Λοντίγκιν

 

Την ενδεκάδα της μάχης με την Βοχνία Ερζεγοβίνη εκτιμάται ότι έδειξε ο Σάντος στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης.

 

Έχοντας παρουσιάσει το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ως κορωνίδα το 4-3-3, ο Σάντος στην πρωινή προπόνηση έδειξε  ότι δεν το αποχωρίζεται, καθώς είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και με τους παίκτες που έχει αποφασίσει για την εντεκάδα, μπορεί εύκολα να μετατρέπεται σε 4-4-2 με μία απλή μετατόπιση.

Όπως αναφέρει ο Αποστόλης Λάμπος στο novasports, στον Αγιο Κοσμά  έδειξε τα πλάνα του για την εντεκάδα, η οποία θα παραταχθεί σε διάταξη 4-3-3 με τους Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ τον ξανθιώτη παίκτη της Ρόμα Βασίλη Τοροσίδη και αριστερό μπακ τον Τζαβέλλα.

Τριάδα στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τζιόλης (αμυντικό χαφ), Κατσουράνης (δεξί χαφ) και Καραγκούνης (αριστερό χαφ), ενώ στην επίθεση, αριστερά θα είναι ο Χολέμπας, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαράς.

Με τον Χολέμπας στην εντεκάδα το σύστημα αυτό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε 4-4-2 με μια απλή μετατόπιση ενός εκ των τριών χαφ στα δεξιά και με τον Σαλπιγγίδη δίπλα στον Σαμαρά. Ωστόσο και ο Σαλπιγγίδης έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθά στα ανασταλτικά καθήκοντα της ομάδας και θα έχει ως δεύτερο ρόλο να βοηθά τον Τοροσίδη στη δεξιά πλευρά της Εθνικής μας.

Στην κορυφή ο Σαμαράς θα είναι πιο ελεύθερος από όταν αγωνίζεται σατα αριστερά και θα μπορεί να καρατά μπάλα και αν βοηθά τους συμπαίκτες του να ανέβουν δίνοντας ανάσες στην άμυνα μας.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα τρεξίματα που θα έχουν οι Τζιόλη, Κατσουράνης και Καραγκούνης στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στην πίεση των Βόσνιων και ταυτόχρονα να βγάζουν με αξιώσεις τη μπάλα μπροστά.

Άλλωστε ο Σάντος έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της Βοσνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα όποια αμυντικά κενά υπάρξουν στο παιχνίδι των αντιπάλων μας.

Επίσης έχει τονίσει ότι δε θα πρέπει να δοθεί καμία σημασία στην εξέδρα και την κολασμένη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Βόσνιοι, αλλά είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο δίτερμα ο Σάντος έβαλε με τους βασικούς τον Μανιάτη και τον Γκέκα αντί των Τζαβέλλα και Τζιόλη. Έτσι, ο Χολέμπας γύρισε σε ρόλο μπακ και ο Σαμαράς πήγε αριστερά στην επίθεση. Ενώ ο Μανιάτης ππυ μπήκε στη θέση του Τζιόλη τράβηξε λίγο πιο πίσω μαζί του τον Καραγκούνη κι ο Κατοσυράνης αγωνίστηκε ως ελεύθερος σε μια αντιστροφή του τριγώνου της μεσαίας γραμμής.

Όσο για τον Λοντίγκιν της Ξάνθης, εκτιμάται εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί καθώς είναι η πρώτη του κλήση στην Εθνική, όμως ο Σάντος θέλει να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας καθώς υπολογίζει πολύ σε αυτόν…