Ο Έβρος Σουφλίου κυπελλούχος ΕΠΣ Έβρου!

 

Η ομάδα του Έβρου Σουφλίου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κάμψει την αντίσταση των Ριζίων δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα του 3-0. Και αυτό γιατί για την πρώτη μία ώρα παιχνιδιού η ομάδα του Σουφλίου δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της (υποδεέστερης τόσο σε ποιότητα όσο και σε αγωνιστική και φυσική κατάσταση, καθώς άλλωστε αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με τον Έβρο που του χρόνου θα παίζει Γ’ Εθνική) ομάδας των Ριζίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Νίκος Μπαχαρίδης χρειάστηκε να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές και να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα, ώστε να μπορέσει να ξεκλειδώσει την άμυνα των Ριζίων. Αυτό έγινε στο 59ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φλώρος και κέρδισε ο Λαζαρίδης, ο άνθρωπος που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον προπονητή του Σουφλίου. Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την επίτευξή του, έκανε το 2-0 με σουτ που έκανε, εκμεταλλευόμενος σέντρα του Εμρέ.

Ουσιαστικά στο 61ο λεπτό ο τελικός είχε λήξει. Μέχρι εκείνο το σημείο ουσιαστικά μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, που είχε την κατοχή της μπάλας, έφτανε εύκολα στην απέναντι εστία του Ντινούδη αλλά δεν μπορούσε να την διασπάσει καθώς άλλοτε ήταν άστοχοι και άλλοτε απέκρουαν τα δοκάρια ή ο τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων. Οι παίκτες των Ριζίων επιδόθηκαν σε έναν παθητικό ρόλο, ελπίζοντας να εφαρμοστεί ο νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες και δεν βάζει γκολ, να το δέχεται.

Τελικά εφαρμόστηκε ο άλλος άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Εκείνος που λέει ότι όταν μια οπμάδα παίζει μονότερμα τον αντίπαλό της, κάποια στιγμή θα το πετύχει το γκολ. Και τότε θα μπει και δεύτερο και τρίτο. Το τελευταίο ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα με τον Φλώρο στο 71 που δέχτηκε μια διαγώνια μπαλιά, στόπαρε εντυπωσιακά και πλάσαρε για να γράψει 20 λεπτά πριν το φυνάλε το τελικό 3-0. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιασμένους. Οι ηττημένοι παραδέχτηκαν την ανωτερότητα των νικητών, άλλωστε για αυτούς ήταν μεγάλη επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό. Ο Έβρος Σουφλίου στέφθηκε κυπελλούχος 2012-2013 στην απονομή που έκανε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης (η φωτογραφία είναι του Γιάννη Βαβαλικούδη από το Ράδιο Έβρος). Το Σουφλί θα εκπροσωπήσει το νομό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, που μετά την περσινή διακοπή ξαναρχίζει φέτος αλλά με προεραιτική την συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων από κάθε νομό. Για τους Εβρίτες οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν ένα γερό τεστ ενόψει του γολγοθά της Γ’ Εθνικής την επόμενη σεζόν, καθώς την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνουν και τις υποχρεώσεις τους στην Δ’ Εθνική.

Διαιτητής του τελικού ήταν ο Τονίδης με βοηθούς τους Βασιλόπουλο και Βασιλειάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή καθώς η διοργανώτρια αρχή δεν πρόβαλε καθόλου το γεγονός της διεξαγωγής του κορυφαίου για τον Έβρο ποδοσφαιρικού γεγονότος της χρονιάς στο Εθνικό Στάδιο Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα στην αρχή οι θεατές να είναι κατά βάση συγγενείς και φίλοι και η πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου να εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου και μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΕ ΡIZIΩΝ (Δημήτρης Αβρινούδης): Ντινούδης, Κατσάνης, Πετρόπουλος, Κύρου, Μανταράς, Καράμπελας, Κιολές Μ, Αμφιστούδης, Μπατιστούδης, Κιολές Χρ, Καλπακίδης

 

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μπαχαρίδης): Θυμιανίδης, Αντωνιάδης, Μπάτζιος, Παντελίδης (46′ Κατρανίτσας), Τσαπάνης, Παπαναστασίου, Εμρέ, Εφραιμίδης, Δαμιανίδης, Φλώρος, Αραμπατζής (46′ Λαζαρίδης)

Θυμηθείτε το live του αγώνα που μετέδωσε αποκλειστικά το thrakisports με ένα κλικ ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο με το πρώτο γκολ του αγώνα και την απονομή από το Ράδιο Έβρος του Γιάννη Βαβαλικούδη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Θα ακολουθήσει το πρωί της Πέμπτης πλούσιο φωτορεπορτάζ του thrakisports από τον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Εβρου…